Expositie In het zicht van de haven bij het Museum het Het Land van Strijen

0
123

STRIJEN – Open monumentendag 2018 heeft als thema “In Europa” mee gekregen. De oudheidkundige vereniging “Het Land van Strijen” heeft dit onderwerp gebruikt om de expositie “In het zicht van de haven” nog een keer te tonen.

Misschien op het eerste gezicht niet zo voor de hand liggend maar niets is minder waar. De expositie gaat over de vergeten koning Johan Willem Friso. Hij was namelijk de grondlegger van alle koningshuizen in Europa en bij Strijensas verdronken in 1711 op 23 jarige leeftijd. Hoe dat in elkaar zit?

Dat kunt u zien vanaf zaterdag 1 september tot zaterdag 3 november in het museum van Strijen. Ook zal er nog een speciaal Europees onderwerp aan toegevoegd worden. Op Open monumentendag, zal ook de mijlpalenroute heropend worden. Deze route, die ook wel de Napoleon route genoemd wordt, Is de route Den Haag-Parijs die door kilometer en hectometerpalen is aangegeven.

Voor het museum aan de Kerkstraat 47 in Strijen staat zo’n paal en daar zal op zaterdag 8 september om 9.30 uur de heropening plaats vinden. Het museum is geopend op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie zie: www.hetlandvanstrijen.com


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.