Het prijskaartje van Mata Hari

0
200
Foto Bibliotheek HW

Oud-Beijerland – Een groots en meeslepend leven. Veel mensen dromen ervan. Maar soms loopt dat helemaal verkeerd af. Zoals het spectaculaire leven van Margaretha Geertruida Zelle, beter bekend als Mata Hari. Bloedmooi en inspirerend, verguisd en vermoord. Hoe kon het zover komen? Hierover doet cultuurhistorica Willy Atema op 13 september een boekje open in de Bibliotheek in Oud-Beijerland.

In deze presentatie leef je mee met de femme fatale Mata Hari, een dramatisch verhaal van moed en glorie, verlies en verraad! Aan de hand van beelden van persoonlijke bezittingen, foto’s, plakboeken, brieven en militaire dossiers maak je kennis met deze vrouw die, geboren in Leeuwarden, door pech achtervolgd in Nederlands-Indië, als 29jarige successen beleeft in Parijs. Een echte dame met een geweldig prijskaartje!

Vuurpeloton

De kranten, en de heren, raken niet uitgeschreven over en uitgekeken op deze sensatie. Het succes van deze ‘grande horizontale’ duurt 10 jaar – dan eindigt haar leven voor een Frans vuurpeloton, verdacht van spionage. Met veel informatie over hoe het allemaal zo komen kon, en met muziekfragmenten om de Parijse sfeer ten volle op te roepen!

Voetlicht

Spreekster Willy Atema is cultuurhistorica en verzorgt deze avond op donderdag 13 september van 19.30h tot 21.30h  in de Bibliotheek in Oud-Beijerland in de Lindenhoeve onder de vlag van kunsthistorisch bureau ‘Kunst en Kunde’ te Vlaardingen (www.kunstEnkunde.nl). Als geen ander weet zij Mata Hari en haar veelbewogen leven voor het voetlicht te brengen.

Informatie

Donderdag 13 september 19.30 tot 21.30 in de Bibliotheek Oud-Beijerland | Steenenstraat 24 | 3262 JM te Oud-Beijerland | Toegang: € 10 of € 8 | inclusief koffie en thee | Graag vooraf aanmelden via www.debhw.nl of aan de balie in de bibliotheek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.