Save the date: Inloopbijeenkomst toekomstige ontwikkeling landelijk gebied

Wat betekenen de verplichtingen voor natuur, stikstof, water en klimaat voor de Hoeksche Waard?

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

De natuur en kwaliteit van water staan onder druk en het klimaat verandert. Dat brengt schoon drinkwater, schone lucht en een gezonde bodem in gevaar. Nationaal Programma Landelijk Gebied is een aanpak die staat voor een rijke en veerkrachtige natuur, robuust watersysteem, vitaal platteland, toekomstbestendig klimaat en ruimte voor duurzame en sterke landbouw.

Elk gebied is anders. De kwaliteit van natuur, bodem en water is nergens hetzelfde. De aanpak moet passen bij de eigenschappen van ons eiland. Daarom werken gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland en waterschap Hollandse Delta samen.

Dankzij de innovatiekracht, ervaring en specifieke kennis die in de Hoeksche Waard aanwezig zijn, ligt er nu een concept gebiedsagenda Hoeksche Waard. Hierin staat wat de opgaven zijn voor natuur, stikstof, water en klimaat. Wij hechten veel waarde aan de samenwerking met agrariërs en natuurorganisaties. De komende periode betrekken we u dan ook graag bij de verdere invulling van de lokale doelen voor natuur, stikstof, water en klimaat.

Inloopbijeenkomst op maandag 18 maart

Omdat de ontwikkelingen in het landelijk gebied u (mogelijk) raken, organiseren wij een inloopbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst informeren we u over het Nationaal Programma Landelijk Gebied en wat dit voor de Hoeksche Waard betekent. Ook gaan we graag met u in gesprek over de stand van zaken van de concept gebiedsagenda.

Bent u erbij? Houd dan maandag 18 maart van 19.00 tot 21.30 uur vrij in uw agenda. Binnenkort volgt de officiële uitnodiging met het programma. De bijeenkomst vindt plaats bij Dorpshuis De Swaensvoet aan Marktveld 9 in Nieuw-Beijerland.

We kijken uit naar uw komst!

Met vriendelijke groet,
Paul Boogaard (wethouder landbouw)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.