Mama hoe groeit patat ? Kom naar de aardappeloogstdag van Bram Ladage bij Novifarm in Numansdorp

686

Numansdorp –  Op zaterdag 15 september 2018 vieren we de nieuwe aardappeloogst. Dit jaar zal het plaatsvinden op de Groene Kruisweg nr 14 (Numansdorp) midden tussen de aardappelvelden van Novifarm.

Inmiddels is Aardappeloogstdag van Bram Ladage een traditie geworden en wordt dit alweer de 6e editie. Rooi je eigen aardappelen uit de grond, was ze, schrap ze en snijd er patat van! En natuurlijk lekker bakken zodat je kan genieten van je eigen gemaakte Brammetje.

Rooien met de hand

Tegenwoordig gaat het allemaal met de traktoren en volautomatisch. Maar op de Aardappeloogstdag sta je gewoon met je handen in de klei. Vroeger, toen de traktoren er nog niet waren ging dat allemaal zo. Heb jij al eens gezien hoe een aardappel uit de grond wordt gehaald?

Gratis toegang en parkeren

De Aardappeloogstdag is een open dag voor iedereen. Toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en voor fietsen. Onze behulpzame parkeerbegeleiding helpt u graag aan een mooie plek.

Steun het goede doel en win leuke prijzen!

Koop op de Aardappeloogstdag een lootje en steun het goede doel!  Win leuke prijzen zoals een gesigneerd shirt van Dirk Kuyt zelf, of een Bram Ladage fiets! Elk half uur zal er een winnaar bekend worden gemaakt. Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan de Dirk Kuyt Foundation.

Aardappels schillen

Klaar voor de start? Schillen maar! Het oer-Hollandse aardappelschillen is ieder jaar weer zeer populair bij jong en oud. Het fanatisme straalt er van af. Kom jij dit jaar ook zoveel mogelijk aardappels schillen? Dat wordt oefenen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.