Zinkwegse Boys laat WCR ontsnappen

Er zijn veel voetbal-clichés in omloop die te pas en vaker nog te onpas worden gebruikt. ‘Een wedstrijd met twee gezichten’ is er één van. Dit cliché ging bij WCR tegen Zinkwegse boys echter volledig op. De rust- en eindstand weerspiegelden dat ook: 4-0 en 4-3.

Balverlies van WCR leverde Ronald van Ruiven al in de eerste minuut een grote kans op, maar de bal ging rakelings voorlangs het doel. Dat was wel direct het laatste wapenfeit van Zinkwegse Boys voor ruim een half uur. WCR maakte tussen de 9e en 16e minuut maar liefst drie treffers. De scherpte was er duidelijk niet en WCR liep regelmatig vrij gemakkelijk door de Oud-Beijerlandse defensie, die juist met een extra man was versterkt ten opzichte van de voorgaande twee wedstrijden. Zinkweg was van slag: 3-0 na ruim een kwartier! De frustratie werd gedurende de eerste helft een paar keer geuit door middel van een overtreding, waarbij de Boys nog ontsnapten aan een rode kaart en een penalty. Slechts af en toe wist ZWB uit te breken, zonder gevaar te stichten. Toen WCR er in de 36eminuut zelfs 4-0 van maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Pas in de laatste minuten voor rust loste ZWB enkele ongevaarlijke schoten. Heel even leek het erop dat het na de thee zo verder zou gaan. In de eerste minuut na rust liet doelman Martijn Krediet de bal los, waarop de WCR-spits binnenprikte, maar die stond buitenspel.

Hierna herpakte Zinkwegse Boys zich en begon aan een uitstekende tweede helft. In de 50e minuut de eerste grote kans: Rahman Al Turky was de keeper al voorbij, maar een verdediger gaf rugdekking en onderschepte zijn inzet. Meerdere kansen volgden, alvorens William Benard binnen de 16 werd vastgehouden en in de draai tegen de grond ging. De toegekende penalty werd door Lars Stolk benut: 4-1. Vijf minuten later kreeg de WCR-goalie een volley van William Benard maar net onder controle. Richy Wahlbrinck was de volgende die een mogelijkheid kreeg, maar zijn schot werd geblokt. De druk van Zinkwegse Boys bleef en een doelpunt kon niet uitblijven. Dat kwam er van de voet van Ronald van Ruiven, die van achteruit opstoomde en in de 71eminuut hard de 4-2 binnenschoot. Het had echter ook al 4-4 kunnen staan. Nu werd het WCR allemaal teveel en de nummer 10 reageerde zich af met een kopstoot na een overtreding op hem. Geel voor Zinkweg, rood voor hem. Voor Zinkwegse Boys weer een extra stimulans verder te knokken. Na een vloeiende aanviel tien minuten voor tijd trok William Benard de bal vanaf de achterlijn voor in de looplijn van Mike Fiere, die feilloos raak mikte: 4-3! Nog een enorme kans volgde in de 90e minuut, toen Mees Lebbink slechts millimeters naast kopte. Het scheelde geen haar of Zinkwegse Boys had na een 4-0 achterstand nog gelijk gespeeld. Zover kwam het helaas niet, want in de chaotische en emotionele blessuretijd werd het ook de scheidsrechter teveel, waarop hij besloot af te fluiten.