Unanieme steun voor kandidaten CDA Hoeksche Waard

0
740
De CDA kandidaten voor de verkiezingen van 21 november voor de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

HOEKSCHE WAARD – De leden van CDA Hoeksche Waard hebben de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november a.s. unaniem vastgesteld. In juli was Paul Boogaard al tot lijsttrekker gekozen en tijdens de drukbezochte bijeenkomst in Westmaas was het de beurt aan de andere kandidaten van de lijst die uit maar liefst 50 personen bestaat.

Nummer 2 is de Korendijkse fractievoorzitter Karoline Vorthoren, gevolgd door Joanne Blaak, raadslid in Binnenmaas en directeur van Het Leger des Heils. Ad Valkenburg die nu de Oud-Beijerlandse CDA fractie voorzit neemt plaats 4 in. De top van de lijst kent ook twee (voormalig) Statenleden van Provincie Zuid-Holland: Numansdorper Marco Heemskerk op positie 5 en Paul Rijken uit Westmaas op de 7e stek. Basjan Niemandsverdriet, akkerbouwer uit Strijen Sas, jarenlang het gezicht van boerenorganisatie LTO, staat op plaats 6. Jeanette Kuipers (Strijen), Erik Meijer (Maasdam) en Jolanda Koning (Oud-Beijerland) completeren de top 10. Onder de kandidaten bevinden zich ook veel jongeren, waaronder de pas 16 jarige Renske Frieswijk uit Numansdorp.

Paul Boogaard is als lijsttrekker bijzonder verguld met zijn team: “Deze lijst herbergt zoveel kwaliteit, ervaring en fantastische jonge talenten dat we met veel elan en enthousiasme de verkiezingscampagne in gaan. Het feit dat de leden de lijst unaniem en zonder stemming hebben vastgesteld vind ik een ultiem bewijs van de eensgezindheid die er heerst binnen het CDA. Hiermee kunnen we de toekomst met vertrouwen tegemoet gaan.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.