GOZ speelt top wedstrijd tegen GSC/ODS

Mijnsheerenland – Op 13 oktober onder hoogzomerse omstandigheden een wedstrijd tegen de fusieclub uit Dordrecht. Dat het gezien de stand op de ranglijst spanning op de wedstrijd stond, bleek dit ook al snel na het fluitsignaal van scheidsrechter Kleinkramer.

In de eerste minuut speelt Arnold Coppens een diepe bal naar Niels de Visser maar doelman Jeremy Dijkstra kan deze bal simpel tegenhouden. Niet veel later is het Rick Jeanson die zich knap vrij speelt op de rand van strafschopgebied alleen vergeet hij de bal breed te leggen op de vrijstaande Niels. Ook GSC/ODS speelt gevaarlijk en met snelle combinaties proberen ze in de buurt te komen van doelman Kaz Kromwijk. Zo in de 7eminuut bij een zeer snelle aanval waar de verdediging van GOZ uitgespeeld wort is het Jeffrey Gooshouwer die zijn schot (categorie streep) onderkant lat weer terug in het veld zien springen, geen VAR geen doelpunt derhalve. GSC/ODS bleef hierna gevaarlijk doorkomen met spelen van lange bal en zeer snelle opkomende mensen. Ook uit de individuele acties met name van Djim Kammerman en de al eerder genoemde Jeffrey Gooshouwer. Gelukkig voor GOZ functioneerde de verdediging onder aanvoering van Ferry de Heer met naast hem Bjarne Hagendoorn optimaal. Hierdoor kon GOZ gelijk een tegenaanval opzetten en een aantal keren gevaarlijk voor de goed keepende Jeremy Dijkstra komen. Het is dan in de 21e minuut dat Jeroen de Ruiter de bal verovert bij het uitverdedigen, de bal in de familie houdt, en broer Rick aanspeelt welke hard uithaalt en de 1-0 scoort. Wat ook de rust stand was.

De tweede helft het zelfde spelbeeld, GOZ groeit in de wedstrijd en controleert deze, in de 54e minuut is het Arnold die snel opkomt en de bal over de breedte diep in de 16 speelt, waar Victor Boere de bal prima controleert en de 2-0 scoort. Niet lang daarna valt de 3-0 uit een vloeiende aanval, dit doelpunt wordt ten onrechte afgevlagd en gefloten voor buitenspel. Er komen verse krachten in het veld Romano Liefveld voor Rick de Ruiter en Mike in t Veld voor Victor Boere.

Hoewel het een stevige maar sportieve wedstrijd was, is er toch in de 68e minuut een opstootje waarbij enkele spelers de box trainingen ten uitvoer brengen. Door kordaat in te grijpen van de overige spelers en staf van beide teams wordt verdere escalatie  voorkomen. In het spelmoment wat tot aanleiding, is het  Romano die geblesseerd op het veld blijft liggen, niet vervoerbaar moet wachten op de ambulance. Deze periode wordt gebruikt, ondanks het zomerse weer, tot afkoelingsperiode.

Scheidsrechter Kleinkramer bleef ook nu kalm en mild, en gaf 4x geel. Het spel werd hervat waarbij Gerben de Winter na een zeer lange tijd van blessure leed weer binnen de lijnen kwam. Het in de 78e minuut waar de verdediging van GSC/ODS slordig uit verdedigd , de bal voor de voeten komt van Jeroen de Ruiter net buiten de “16” zijn streep slaat in tegen het net 3-0.

GOZ speelde vanmiddag een zeer goede wedstrijd en beklonk dit met een terechte overwinning.

Volgende week ontvangt GSC/ODS een mede topper als BZC/Zuiderpark , GOZ moet afrijzen naar het westen van de Hoeksche Waard om aan te treden tegen Goudswaardse Boys.