Waterschap Hollandse Delta sluit Bovenweg in Strijen voorlopig af vanwege de slechte staat van de weg

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

STRIJEN – Wegens de slechte staat van de Bovenweg, de verbindingsweg tussen Strijen en de Oudendijk, houdt waterschap Hollandse Delta de weg voorlopig afgesloten voor alle motorvoertuigen. De gemeente Strijen hoopt dat het waterschap nu eindelijk eens komt met een definitieve oplossing. Dankzij een motie van Groenlinks Strijen in de raad en de poll van Strijen Info  wordt er nu aandacht aan besteed.

De gemeente Strijen is al jaren bezig om de Bovenweg afgesloten te krijgen, omdat de veelgebruikte fietsroute naar de scholen in Klaaswaal en Oud-Beijerland gewoonweg onveilig is. ,,Ik heb grote zorgen om die onveilige verkeerssituatie, maar tot nu toe vind ik geen gehoor bij de eigenaar van de weg, het waterschap. De hoop is gericht op actie vanuit de verenigde vergadering van het waterschap. Zij zijn nu aan zet,” aldus wethouder Wilko van Tilborg. Ook raadslid Caroline Smeets, groot voorvechtster van het afsluiten van de Bovenweg, wil dat de weg veiliger gemaakt wordt voor schoolgaande jeugd en wandelaars. Smeets: ,,We hopen als GroenLinks, na drie moties en vier jaar verder dat dit zo blijft, aangezien de weg ook door een natuurgebied loopt en er genoeg alternatieven zijn voor gemotoriseerd wegverkeer.”

Waterschap Hollandse Delta herstelde onlangs de meest slechtste wegdelen van de Bovenweg. In verband met die werkzaamheden werd de weg door het waterschap aan één kant met betonblokken afgesloten voor motorvoertuigen. Omdat het waterschap zich nog nader beraadt over verdere onderhoudsmaatregelen blijft de Bovenweg voorlopig afgesloten voor alle motorvoertuigen. Fietsers kunnen wel gewoon gebruik blijven maken van de Bovenweg. Landbouwverkeer dat ervan gebruik moet maken om op de aanliggende percelen te komen, dient via de Oudendijk te rijden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren