Ondertekening intentieverklaring Keurmerk Veilig Ondermenen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – “We hebben ‘m nog niet, maar de eerste ster komt hiermee wel binnen handbereik”, aldus burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld bij de ondertekening van de intentieverklaring Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor winkelcentrum Beijerse Hof. Het KVO is binnen afzienbare tijd een feit voor het winkelcentrum. Dit hebben ondernemers, gemeente, brandweer en politie afgesproken met de ondertekening van de intentieverklaring. Een projectadviseur winkelcriminaliteit van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) staat de partijen bij in het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

In aanloop naar de intentieverklaring hebben de ondernemers van winkelcentrum Beijerse Hof een enquêteformulier ingevuld, waarop ze aangaven wat hun grootste zorgen zijn op het gebied van veiligheid. Met het KVO-project denken de ondertekenaars het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van het winkelgebied nóg meer te verbeteren. Ondernemers kunnen het niet alleen. Gemeente, politie en brandweer ook niet. Het KVO helpt de betrokken partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud te voorkomen en/of aan te pakken. Burgemeester Hermans-Vloedbeld: “Onze gezamenlijke missie is geslaagd wanneer sprake is van een schoon, goed onderhouden en veilige(re) omgeving. De uiteindelijke beloning is het Keurmerk Veilig Ondernemen voor het hele winkelgebied. Ik wens ons allen daarbij heel veel succes.”

Dat de KVO-methode werkt, is voor CCV-projectadviseur Hendrik-Jan Kaptein geen vraag. “Verspreid over heel Nederland werken we in meer dan 500 winkelgebieden aan grotere veiligheid met behulp van deze methode, De ervaringen bewijzen het succes van deze werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe.”

De intentieverklaring werd op locatie (lees: in café Het Krijgertje) ondertekend door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld (gemeente Oud-Beijerland), Mari Spanjersbergh (brandweer/veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid), Henny Jansen (politie Rotterdam/basisteam Hoeksche Waard), Yvonne van der Kooij (ondernemer en voorzitter werkgroep), Hendrik-Jan Kaptein (CCV) en Petra de Visser (bewoners Wiardi Beckmanstraat). Op een later tijdstip is de handtekening van meneer Groenheide (vastgoedbeheer Adelbrecht Amsterdam) toegevoegd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.