Ruim 7500 kerstbomen ingezameld, maar wat gebeurt daar eigenlijk mee?

0
1093
Oud-Beijerlandse kinderen zamelden samen ruim honderd bomen in. Foto: Kerpelfotografie

Eerder deze week zijn alle kerstbomen opgehaald uit de Hoeksche Waard. Ondanks corona hebben de kinderen toch een zakcentje kunnen verdienen. Maar waar gaan deze verzamelde kerstbomen eigenlijk naartoe? En wat gebeurt er mee? Dat hebben we uitgezocht. 

Geschreven door: Cathy van Essen

Dit jaar zijn er weer ontzettend veel kerstbomen opgehaald. Uit cijfers van de gemeente Hoeksche Waard blijkt dat er 2.675 bomen uit de dorpen zijn verzameld en er 4.936 door een vrachtwagen zijn opgehaald. Dit komt op een totaal van 7.611 bomen neer.

Gemeente haalt de ingezamelde bomen op

Annemieke van Driel, werkzaam als communicatie en digitale-media medewerker bij de gemeente Hoeksche waard, zei het volgende: ‘De kerstbomen die in de gemeente Hoeksche Waard zijn opgehaald worden afgevoerd naar afvalverwerking Van der Schee. Daar wordt het versnipperd en wordt er compost van gemaakt’. Deze compost wordt gebruikt als bodemverbeteraar in de Hoeksche Waard.

Niet alleen wordt er compost gemaakt van de kerstbomen. Een gemeentewerker die in Oud-Beijerland kerstbomen aan het inzamelen was vertelde ons dat het ook gebruikt wordt voor ruiterpaden. ‘Een deel van de bomen wordt versnipperd en verstrooid over ruiterpaden zoals bij de Oude Tol’.

Kinderen uit de wijk Poortwijk zamelden zo’n honderd bomen in

Al met al is het dus een goede zaak dat de bomen elk jaar weer worden ingezameld. De bomen worden gerecycled en op een milieuvriendelijke manier verwerkt en de kinderen krijgen een welverdiend zakcentje.

Foto’s: Kerpelfotografie


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.