Expositie van Nora van Klingeren in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – In het laatste kwartaal van 2018 is in het gemeentehuis van Oud-Beijerland een expositie van Nora van Klingeren (1956, Amsterdam) te bewonderen.

Nora maakt wandkleden of wandtextiel van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte zijde. Ze doet een deel van het proces met de hand en een deel met de viltmachine. Zij zoekt in haar werk graag naar combinaties van technieken. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan de kleden.
Voor deze tentoonstelling is een samenstelling van wandtextiel en zijde sjaals en schilderingen gemaakt. Allemaal met een vrolijk accent en passend bij een land tussen water.

“Bijzonder dat mijn Beppe in deze expositie hangt. Mijn Friese grootmoeder, Marijke Jellema, die ik overigens nooit gekend heb. Zij was getrouwd met Cornelis Reedijk, geboren in Heinenoord. En ook hem heb ik nooit gekend. Zo zijn ze voor mij een beetje herenigd in de trouwkoepel van Oud-Beijerland”.

Nora maakt ook sjaals, vooral van zijde. En ze maakt lijkwades op individuele behoefte.

De expositie is tot en met 31 december 2018 tijdens openingstijden te bezichtigen in het gemeentehuis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren