Onderzoek naar lood in speeltuinen in aantal speeltuinen in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Ter illustratie

HOEKSCHE WAARD – Door eeuwenlang gebruik zit er op veel plaatsen in Zuid-Holland lood in de bodem. Lood kan negatieve effecten hebben op de gezondheid, vooral bij jonge kinderen tot 6 jaar. Zij kunnen lood binnenkrijgen, door bijvoorbeeld hun vingers in hun mond te steken tijdens het spelen op een bodem met lood.  Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) doet daarom samen met de Provincie Zuid-Holland bodemonderzoek in kinderspeelplaatsen in de hele regio. Zo wordt duidelijk of er een risico is en of extra acties nodig zijn. 

Ook in de Hoeksche Waard gaat een onderzoeksbureau een aantal speeltuinen onderzoeken. Het kan zijn dat u onderzoekers een bodemmonster ziet nemen. Zij nemen dan een klein beetje grond mee, dat daarna in het lab geanalyseerd wordt.  In gemeente Korendijk gaat het om de volgende locaties:

Lood komt alleen het lichaam in via hand-mondcontact, oftewel; door het ‘eten’ van aardedeeltjes uit loodhoudende bodem.

Meer informatie
De uitkomsten van het onderzoek verwachten we begin 2019. Heeft u vragen over bodemonderzoeken naar lood? Bel dan gerust met de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid op 078- 7708585. Meer informatie over lood vindt u ook op www.ozhz.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.