De sloop van De Ark – school voor bijzonder onderwijs in Oud-Beijerland is begonnen, Het oude schoolgebouw moet plaats maken voor het nieuwe Kenniscentrum

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto en tekst: Gemeente Oud-Beijerland

OUD-BEIJERLAND – Op veilige afstand kijken de kinderen ademloos toe hoe de hongerige bek van de sloopkraan gretig een grote hap uit de muur van ‘hun’ schoolgebouw neemt. En wanneer even later bakstenen, balken en dakpannen met donderderend geraas op het voormalige schoolplein neerstorten, klinkt aan de overkant van de straat luid gejuich. De sloop van De Ark – school voor bijzonder onderwijs voor kinderen van 4 tot 18 – aan de Graaf van Egmondstraat is officieel begonnen.

Niemand minder dan wethouder Harry van Waveren bedient de hendels van de kraan. Uiteraard onder toeziend oog van de echte machinist. Het moet gezegd: wethouder Harry brengt het er, zonder enige ervaring als kraanmachinist, goed vanaf. De (sloop)kogel is niet door de kerk maar door de Ark! Terwijl de stofwolken langzaam optrekken, verlaat de wethouder zijn hoge positie… missie geslaagd.

Kenniscentrum


Het oude schoolgebouw moet plaats maken voor het nieuwe Kenniscentrum, waarvan de bouw nog voor de zomervakantie van start gaat. Naar verwachting wordt het nieuwe pand half 2020 opgeleverd. Het nieuwe Kenniscentrum biedt onderdak aan leerlingen van De Ark, Het Pluspunt en De Willem-Alexanderschool. Ook Gemiva-SVG Groep neemt een deel van het pand voor haar ‘huisvestingsrekening’.

“Een mooi samenwerkingsverband”, zo omschrijft wethouder Van Waveren de gezamenlijke huisvesting. “Ze zetten zich namelijk allemaal met hart en ziel in voor dezelfde doelgroep. Het nieuwe pand wordt qua uitstraling echt een aanwinst voor de straat/omgeving. Om de parkeerdruk in de straat te verminderen komt er bovendien een parkeervoorziening op eigen ‘erf’.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.