“Dijk” van een vrouw in het zonnetje gezet

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

imageStrijensas – Riëtte te Lindert wist niet wat haar overkwam toen in het begin van de avond haar deurbel ging en zij opendeed. Voor haar huis op nummer 38 aan de Buitendijk te Strijensas stonden de bewoners van de Buitendijk in groten getale klaar om haar te verrassen.

Tot haar stomme verbazing werd zij meegenomen naar een plaats op de Buitendijk waar de werkzaamheden voor de dijkversterking, die in volle gang zijn, goed te zien waren. Daar stond een fotograaf klaar om de overhandiging van een groot boeket bloemen vast te leggen, dat zij namens de bewoners mocht ontvangen. En daar bleef het niet bij. De bewoners hadden ook nog eens voldoende geld gelapt om haar een vorstelijk diner aan te kunnen bieden, samen met haar huisgenoot.

De reden voor dit onthaal werd snel duidelijk. Riëtte heeft als vertegenwoordigster van de bewoners deel uitgemaakt van de klankbordgroep, die door de gemeente en het waterschap in het leven was geroepen ter voorbereiding van de dijkversterking. Haar trouwe deelname aan alle bijeenkomsten en vooral de voortreffelijke manier waarop zij steeds verslag heeft gedaan van alles wat er stond te gebeuren, werd door de bewoners zozeer gewaardeerd dat die het initiatief van John van Es, één van de Buitendijkers, om haar, nu de werkzaamheden begonnen zijn, een keer in het zonnetje te zetten, ruimhartig steunden.

Naast de verslaglegging heeft zij er, samen met Bou Kruijthof en Lein van der Wulp, twee medebewoners van de Buitendijk, ook nog eens voor gezorgd dat de nieuw aan te brengen weg niet over de oude dijk komt te lopen, maar over de nieuw aan te leggen dijk. Dit was een dringende wens van de benedendijkse bewoners, die daar aanvankelijk bij het waterschap geen gehoor voor vonden. Na een intensieve briefwisseling van dit drietal met de gemeente en de provincie ging het waterschap uiteindelijk toch overstag. Reden genoeg, vonden de bewoners, om blijk te geven van hun erkentelijkheid.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren