Vanaf morgen krijg je statiegeld op petflesjes en is het de bedoeling dat dit beeld gaat verdwijnen.

675
Foto Qphoto

Voor plastic flesjes met een inhoud van minder dan een liter wordt vanaf donderdag 1 juli 15 cent statiegeld gerekend, zoals op kleine plastic flesjes frisdrank en water. Dit bevordert het hergebruik van plastic flessen en helpt zwerfafval te verminderen. En met steeds meer inzamelpunten wordt het straks nog gemakkelijker om je statiegeldflessen in te leveren. Je herkent de plastic flessen waarop het statiegeld van toepassing is aan het statiegeldlogo op het etiket.

Foto Qphoto

Ook kleine plastic flessen zonder statiegeldlogo kun je inleveren. Je hebt voor die flesjes geen statiegeld betaald, dus krijg je het ook niet terug. Niet alle locaties nemen deze flessen overigens in; elk inzamelpunt heeft zo zijn eigen beleid. Daarnaast moet de fles onbeschadigd en in zijn originele vorm worden ingeleverd. Bovendien kan de dop erop blijven zitten, ook deze kan worden hergebruikt. Vrijwillig op te zetten inzamelpunten hebben de mogelijkheid het statiegeld te doneren aan een goed doel of sportclub.

Afvalbox uit Maasdam maakt het mogelijk de plastic flessen in te zamelen. Dit in speciale herbruikbare duurzame en recyclebare inzamelbakken. Wat is er mooier dan je petflesjes in te leveren voor een beter milieu en dat ook nog eens in een milieuvriendelijke inzamelbak.

Nieuwsgierig? vraag vrijblijvend informatie: [email protected] of bekijk www.afvalbox.net


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.