Monster van Loch Ness in het Hollands Diep tussen Numansdorp en Willemstad

3438
twee leidingen van de Defensie Pijpleidingen Organisatie werden verwijderd - Foto Ruud Bijkerk

Numansdorp / Willemstad – Sommigen dachten de staart van een monster in het Hollands Diep te hebben gespot, maar het bleek om de verwijdering van oude vervallen leidingen te gaan. In de afgelopen twee weken zijn tussen Numansdorp en Willemstad ter hoogte van Fort Buitensluis twee leidingen van de Defensie Pijpleidingen Organisatie boven water gekomen en afgevoerd.

twee leidingen van de Defensie Pijpleidingen Organisatie werden verwijderd – Foto Ruud Bijkerk

Dit is een onderdeel van het Ministerie van Defensie. Een precaire operatie zo kort voor de Volkeraksluizen, Europa’s grootste en drukst bevaren binnenvaartsluizencomplex met 150.000 schepen per jaar. Alles is uiterst veilig en met respect voor het milieu uitgevoerd. In het moerassige deel van de uiterwaarden van de Torensteepolder werden hydraulische machines ingezet om de leidingen op te graven. Als laatste zullen medio April de betonnen putten uit de zomerdijk worden gesloopt. Opgeruimd staat netjes met dank aan de van den Herik baggeraars uit Sliedrecht. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.