FC Binnenmaas periodekampioen!

MAASDAM – FC Binnenmaas heeft de 1e periode in de derde klasse Dgewonnen. Dit deed de ploeg van trainer  Fop Gouman doorop eigen veld met 5-0 van De Jonge Spartaan te winnen.

Vanaf de aftrap zette Binnenmaas al gelijk veel druk op de tegenstander. De druk was zo groot dat het al na 4 minuten 1-0 voor Binnenmaas stond. Michael Mathilda legde de bal terug op Maurice de Boer, die vervolgens de bal langs keeper Johan Kroon in het doel schoot. Twee minuten later een vrije trap voor De Jonge Spartaan. Deze werd goed genomen, maar zeker even zo goed gered door Thijs Botterhuis. Even later kopte Sven Post op aangeven van Michael Mathilda de bal op het doel, waar een ieder al in veronderstelling was, dat de bal in het doel zou verdwijnen was het Johan Kroon die de bal op een schitterende manier uit het doel wist te houden. Vervolgens was er een kans voor De Jonge Spartaan en kansen voor Riccardo Wijsbroek en Jannick v.d. Laan, beiden konden echter net niet goed genoeg bij de bal komen. Na een half uur zette Leon v.d. Stel met een schitterende dieptepass Riccardo Wijsbroek alleen voor Johan Kroon. Helaas was het de goed keepende Kroon die de inzet van Wijsbroek tegen hield. In de 33e minuut was het na een snelle aanval dan toch raak. Na eenslim snel genomen uitbal van Riccardo Wijsbroek was het vervolgens Sven Post die Michael Mathilda in de gelegenheid stelde om 2-0 te scoren. Mathilda aarzelde geen moment en schoot de 2-0 binnen. Even later was het wederom keeper Johan Kroon, die van zich liet spreken. Vanuit een voorzet van Maurice de Boer keerde Kroon op schitterende wijze de inzet van Michael Mathilda. In de 44e minuut was er nog een vrije kans voor De Jonge Spartaan. Gelukkig voor Binnenmaas werd de bal helemaal verkeerd geraakt en belandde die in de handen van Thijs Botterhuis. In de extra tijd van de eerste helft was er nog een gevaarlijk moment voor het doel van De Jonge Spartaan. Na een voorzet van Riccardo Wijsbroek kon Sven Post echter net niet bij de bal komen. Rust 2-0.

Na rust een bliksemstart van Binnenmaas. Binnen 3 minuten werd er 2 keer gescoord en stond het al 4-0. Eerst was het Maurice de Boer die op aangeven van Riccardo Wijsbroek 3-0 scoorde en vervolgens was het Michael Mathilda, die heel attent was door een foute terugspeelbal van De Jonge Spartaan te onderscheppen en vervolgens de bal in de touwen wist te schieten. Het daaropvolgende kwartier kreeg Binnenmaas nagenoeg geen kansen, maar was er wel een duidelijk veldoverwicht. In dit kwartier was er nog wel een afstandsschot van De Jonge Spartaan, deze ging net naast. Na dit kwartier ging een schot van Riccardo Wijsbroek net over. In 67e minuut een kans voor Sven Post, zijn inzet werd echter gered door Johan Kroon. Kort daarop ging een schot van De Jonge Spartaan, na tussenkomst van Thijs Botterhuis net naast. In de 74e minuut 2 kansen voor Binnenmaas. Eerst werd een schot van Lars Brinkman gered door Kroon. En vervolgens hield Kroon een van richting veranderd schot van Michael Mathilda tegen. Tien minuten voor tijd werd de einduitslag op het scorebord gezet. Op aangeven van Sven Post scoordeinvaller Charlie de Graaf 5-0. Daarna was er nog één kans, een schot van Riccardo Wijsbroek. Deze werd echter gestopt door Johan Kroon. Einduitslag 5-0 en hiermee was het periodekampioenschap een feit.

Bovenaan is de stand nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 21punten, 2e Oud-Beijerland en Rozenburg 18 punten, 4eVierpolders 15 punten, 5e ’s Gravendeel 14 punten.Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas uit tegen Piershil, aanvang 14.30 uur.

Het 2e elftal heeft zaterdag thuis tegen het sterke Strijen 2 gelijk gespeeld. Na een 2-0 achterstand werd het uiteindelijk na doelpunten van Milton Keeldar en Desley v.d. Boogaard 2-2.