Gemeente Hoeksche Waard wil samenwerkingsovereenkomst aan gaan met E-Fiber voor de aanleg van glasvezel door de gehele gemeente Hoeksche Waard

1472
Foto E-Fiber

HOEKSCHE WAARD – Onder voorbehoud van een positief raadsbesluit op een begrotingswijzing wil het college van de gemeente Hoeksche Waard een samenwerkingsovereenkomst met het bedrijf E-Fiber Hoeksche Waard B.V aangaan voor de aanleg van glasvezel door de gehele Hoeksche Waard. Op 24 november komt het voorstel in de beeldvormende bijeenkomst van de raad en naar verwachting in december zal de definitieve besluitvorming voor de begrotingswijziging besproken worden. 

Het college wil hiermee de komende jaren snel internet doormiddel van glasvezel in de vorm van een gebiedsdekkende en toekomstvaste breedbandinfrastructuur in de Hoeksche Waard voor ondernemers en particulieren realiseren. 

Snel internet is cruciaal voor het welslagen van de sociaal-economische ambities

Met dit voorstel wordt invulling gegeven aan het versterken van het economisch vestigingsklimaat in de Hoeksche Waard als, een van de pijlers uit het programma Economie. Vanuit maatschappelijk, economische en leefbaarheidsoogpunt is het van belang dat inwoners en bedrijven dat de gehele gemeente van glasvezel wordt voorzien.

Uit de marktconsultatie is E-Fiber als meest geschikte partij naar voren gekomen. Na meerdere goede gesprekken hebben zij aangegeven een glasvezelnetwerk aan te willen leggen in de gehele Hoeksche Waard (gebiedsdekkend) in één aansluitende periode. Dit houdt in dat alle aansluitingen in de gemeente de mogelijkheid krijgen om een glasvezelaansluiting te krijgen.

Begrotingswijziging en Communicatie

Na vaststelling van de begrotingswijziging zullen beide partijen de overeenkomst ondertekenen. Er is in de overeenkomst een communicatieparagraaf opgenomen. De externe communicatie gebeurt in nauwe onderlinge afstemming tussen E-Fiber en de gemeente.

E-Fiber

E-Fiber maakte in oktober bekend dat het bedrijf honderdduizend adressen door heel Nederland heeft aangesloten op glasvezel. Het gaat om ‘homes passed’ cijfers, dus het aantal adressen waar de glasvezelkabel reeds naar de meterkast is gebracht of waar deze nog voor de deur ligt. E-Fiber heeft daarnaast nog een projectenportefeuille met werk in uitvoering voor nog eens honderdduizend adressen.

E-Finber legt een open glasvezelnetwerk aan: iedere provider mag op dit netwerk haar diensten aanbieden. Dit geeft veel meer keuzevrijheid.

Geniet van de persoonlijke aandacht van kleinere providers, de monteur gaat niet weg voordat alles werkt. En doordat er steeds meer providers bij komen en ze de concurrentie met elkaar aangaan, krijg jij altijd de scherpste prijs.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.