Niet vergeten: Dit weekend is de Haringvlietbrug op de A29 richting Bergen Op Zoom afgesloten

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Archief

Rijkswaterstaat voert dit weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan de Haringvlietbrug (snelweg A29). Daartoe is het nodig om de Haringvlietbrug af te sluiten voor wegverkeer. Van vrijdagavond vrijdag 30 november tot maandag 3 december 2018 05.00 uur is de brug richting Bergen Op Zoom afgesloten. Weggebruikers tijdens de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug (snelweg A29) rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Details weekendafsluitingen Haringvlietbrug (A29)

De afsluitingen zijn als volgt:

  • Vrijdag 30 november 22.00 uur tot maandag 3 december 2018 05.00 uur in de richting van   Antwerpen. Tijdens deze weekenden is de brug in de genoemde richting volledig afgesloten voor het wegverkeer.

Bediening Haringvlietbrug (A29)

Van  29 november tot en met 4 december wordt de brug niet bediend. Schepen kunnen onder de vaste brug door of omvaren.

Reserveweekenden werkzaamheden Haringvlietbrug (A29)

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele reserveweekenden zijn gepland van 7 tot en met 10 december en 14 tot en met 17 december 2018.

Omleidingen wegverkeer werkzaamheden Haringvlietbrug (A29)

De omleidingen voor het wegverkeer zijn langs en boven de weg aangegeven. Omleidingsroutes gaan over de snelweg A15, snelweg A16, snelweg A17 en snelweg A59. Daarnaast is de Kiltunnel in het weekeinde van 30 november tot 3 december 2018 van de Hoeksche Waard richting Dordrecht vrijgesteld van tol.

Openbaar vervoer en hulpdiensten

Bussen van Connexxion en Arriva en hulpdiensten kunnen met gepaste snelheid over de brug rijden.

Parallelbaan A29

Gedurende de werkzaamheden In het  weekend (30 november tot 3 december) is de parallelbaan voor al het verkeer beschikbaar.

Omleidingen scheepvaart

Hoge scheepvaart kan omvaren via het Spui, de Oude Maas en Dordtse Kil. Voor het Spui geldt een maximale diepgang van 2,80 m.

Forse opknapbeurt oude bruggen en tunnels Zuid-Holland

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse verjongings- en vernieuwingsopgave voor de bestaande infrastructuur, waaronder de Haringvlietbrug. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Bij deze opknapbeurt maken we gebruik van de nieuwste slimme en duurzame technieken. Zo willen we uitval en storingen en daarmee hinder voorkomen in de toekomst. Tot aan renovatie houden we de brug extra in de gaten en voeren we regelmatig onderhoud uit.

Meer informatie werkzaamheden Haringvlietbrug (A29)

Kijk voor meer informatie op de pagina Geplande wegwerkzaamheden.  Heeft u vragen over de werkzaamheden? Stel uw vraag aan het Twitteraccount van Rijkswaterstaat of bel de Landelijke Informatielijn: 0800 – 8002 (gratis).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren