SHO wint van Westlandia

9 Min Read

OUD-BEIJERLAND – In de laatste thuiswedstrijd van 2018 mocht SHO als gastheer optreden voor Westlandia. Na De Meeuwen, Die Haghe en Honselersdijk maakte SHO met Westlandia kennis met alweer de vierde nieuwkomer waar niet eerder tegen was gespeeld. Hoewel…, SHO speelde ooit wel tegen Westlandia zondag. Op 12 januari 2002 werd in Naaldwijk een Districtsbekerwedstrijd afgewerkt. Westlandia speelde toen in de Hoofdklasse waaruit SHO net was gedegradeerd, maar onder trainer Hans Maus werd het verloren terrein meteen weer heroverd. Het duel, dat bijna een half uur te laat begon omdat ex-betaaldvoetbalscheidsrechter Wout Schaap niet kwam opdagen, eindigde in 1-1 waarbij het SHO doelpunt werd gemaakt door Patrick End. De beslissende strafschoppenserie werd door de thuisclub met 5-4 gewonnen. De eerste de beste strafschop van SHO werd gemist door -wie kent ’m nog?- Joris Kox. De zaterdagtak van de Naaldwijkers speelt nu voor het derde jaar in de eerste klasse. Het eerste seizoen werd afgesloten met een achtste plaats en vorig seizoen werd als tiende gefinisht.

Trainer Sander Fakkel moest ook nu weer schuiven in de basisopstelling. Danny Kerpel moest met een handblessure toekijken waardoor Robin Winkels weer centraal achterin begon. Geert Bakker was weer de remplacant van de tijdelijk afwezige Ricky Bokhoven.
Met de stevige wind in de rug begon SHO weer voortvarend. Er was al snel een voorzet van Geert Bakker waar Bob Vermunt net niet bij kon, maar het leverde wel de eerste hoekschop op. Kort daarna probeerde Bakker het met een link balletje dat door doelman Van Beek grabbelend onschadelijk werd gemaakt. De Naaldwijkse sluitpost had daarna wel een glanzparade op een goed ingekopte bal van Robin Winkels die met een vrije trap op maat werd bediend door -alweer- Geert Bakker. Daarna vonden het gasten het welletjes en kropen meer uit hun schulp. Na ruim een kwartier dook Hamza el Yddri op in het strafschopgebied van SHO maar schoot tegen de goed reagerende Peter Konings op. Het zou de voorbode blijken voor naderend onheil voor SHO dat nog wel de touwtjes in handen hield maar in een aantal mogelijkheden, en niet meer dan dat, de bal voorlangs het Westlandse doel over de achterlijn zag verdwijnen. Na een half uur pompte Rowdy Rijsdijk een vrije trap hoog voor het doel waar bij de tweede paal Bob Vermunt in kansrijke positie de bal hoog over het vijandelijke doel joeg. Vlak daarna de eerste tegenvaller voor SHO. Vince van der Knaap pikte een door Winkels onvoldoende weggewerkte voorzet op en liet met een diagonale schuiver via de binnenkant van de paal doelman Konings kansloos: 0-1 na 36 minuten. Hoewel SHO inmiddels gewend is om op achterstand te komen om daarna weer snel de draad op te pakken was het toch even wankelen tot aan de rust. Bij een vrije trap vanaf de rechterzijlijn leek de SHO afweer enigszins verrast en bij de tweede paal was het weer Van der Knaap die, net voordat Robin Winkels redding kon brengen, de bal in het doel werkte: 0-2. Toen bij de volgende aanval van Westlandia Dennis Groosjohan zich ook nog blesseerde en langdurig opgelapt moest worden leek het erop dat de Fakkel-formatie op weg was naar de derde thuisnederlaag op rij. Omdat Groosjohan de rust hoofdzakelijk gebruikte om in beweging te blijven kon hij de wedstrijd uiteindelijk toch volmaken.
Larbi el Harouchi bleef wel in de kleedkamer achter en werd vervangen door Niels Nederlof, die daarmee eindelijk zijn competitiedebuut in het eerste kon maken. De 22-jarige aanvoerder van SHO 2 deed eerder wel mee in de Palace Casinocupwedstrijd tegen SCO’63 van een aantal weken geleden.

Na de doelwisseling wilden de gasten, nu met windvoordeel, meteen spijkers met koppen slaan en doelman Peter Konings had een paar moeizame reddingen nodig om grotere averij te voorkomen. Toen het na een uur erop ging lijken dat het een kansloze missie voor SHO zou worden viel eigenlijk uit het niets de fraaie aansluitingstreffer van Giovanni Breevaart: 1-2. Het bleek net het zetje te zijn dat SHO nodig had om weer in de wedstrijd te komen. Al na een paar minuten verscheen ook de gelijkmaker op het bord van de voet van Bob Vermunt: 2-2.  Met nog een kwart wedstrijd te gaan lag het weer helemaal open en het kwartje kon op dat moment alle kanten op vallen. In de 80e minuut was Bob Vermunt op wilskracht op weg naar het doel toen hij door doelman Van Beek werd getorpedeerd. Scheidsrechter Van den Helder wees resoluut naar de stip waar Geert Bakker meteen zijn verantwoording nam. Nadat SHO’s aanvoerder weer was opgelapt liet Bakker vanaf de stip de sluitpost volkomen kansloos: 3-2 en stond de hele boel weer op zijn kop.
Westlandia ging meer aandringen waardoor Bakker cs alle ruimte kregen. Met nog een minuut of vijf te gaan bediende Bakker na een snelle uitval -en dat op zijn 35e!- Kevin Angel Queijo op maat die zijn elftal in veilige haven had moeten loodsen maar de uitkomende Van Beek kon de situatie nog redden. Het leek erop dat het SHO nog duur kwam te staan toen al ruim in blessuretijd Westlandia alsnog langszij kwam. Aanvoerder Danny Bijl tikte in het overvolle strafschopgebied een wat makkelijk gegeven vrije trap in het doel: 3-3. Op aangeven van de pas zestienjarige assistentscheidsrechter Kevin Korf uit Zaandam kreeg de aanvoerder na zijn treffer alsnog geel vanwege een vermeende elleboogstoot. Desondanks bleef de gelijkmaker op het bord. Maar het venijn zat dit keer nog in het uiterste puntje van de staart. Vanaf de aftrap knalde Gio Breevaart de bal diep op de vijandelijke helft waar Geert Bakker nog een corner wist te forceren. Omdat de oudste man binnen de lijnen zich realiseerde dat de tijd wel erg begon te dringen sprong hij zelf maar over de boarding om de bal op te halen. Bakker trok de hoekschop hard voor het doel waar Bob Bison het leer in het doel werkte en daarmee de tribune zo ongeveer liet ontploffen: 4-3 in de allerlaatste seconde!
Pas het tweede competitiedoelpunt voor de verdediger die negen jaar geleden op 5 december 2009 in de thuiswedstrijd tegen ‘s Gravenzandse SV (2-2) onder trainer Bill Tukker zijn debuut maakte. Het vorige doelpunt van Bison is ook al een tijdje geleden. Het was de 3-0 in de door SHO met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen DSVP, gespeeld op 13 april 2013.
Door het op de valreep gemaakte winnende doelpunt blijft SHO op gelijke voet met Rijsoord, dat de derby tegen RVVH met 2-1 wist te winnen.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Robin Winkels, Dennis Groosjohan, Bob Bison; Giovanni Breevaart, Rowdy Rijsdijk, Larbi el Harouchi; Kevin Angel Queijo, Bob Vermunt, Geert Bakker.
Wissels:
46’ Niels Nederlof voor Larbi el Harouchi
68’ Joost Both voor Rowdy Rijsdijk
Doelpunten:
36’ 0-1 Vince van der Knaap
43’ 0-2 Vince van der Knaap
60’ 1-2 Giovanni Breevaart
67’ 2-2 Bob Vermunt
80’ 3-2 Geert Bakker (strafschop)
90’+3’ 3-3 Danny Bijl
90’+4’ 4-3 Bob Bison
Kaarten:
Scheidsrechter Bart van den Helder uit Ter Aar, hij floot ruim een jaar geleden (25 november 2017) ook de wedstrijd SHO-Oude Maas (3-2), had geel voor Stijn van Beek en Danny Bijl van Westlandia.