Wederom winst voor FC Binnenmaas

4 Min Read

SPIJKENISSSE – De banden formatie van trainer Fop Gouman heeft zaterdag in Spijkenisse tegen SC Botlek wederom gewonnen. Dit keer werd het onder moeilijke omstandigheden, slecht veld, veel wind, 2-0 voor FC Binnenmaas. Ondanks dat erover en weer kansen waren, was Binnenmaas toch wel de betere ploeg.

De eerste kans van de wedstrijd was na 7 minuten voorBinnenmaas. Een schot van John Maijers werd door keeper Patrick de Zoete gestopt. Drie minuten later, de tweede kans. Uit een voorzet van Riccardo Wijsbroek, kopte Jannick v.d. Laan net over het doel. Even later ging Stef Oppong namens SC Botlek alleen op het doel af.  Een goede redding van keeper Thijs Botterhuis voorkwam verder onheil. Na ongeveer een half uur werd een vrije trap van Sjoerd v.d. Pers door Patrick de Zoete uit het doel gebokst. Even daarna belanddeeen hoekschop van Sjoerd v.d. Pers bij Riccardo Wijsbroek. Zijn inzet ging tegen de paal van Botlek. Rond de 40e minuut waren er drie kansen voor Stef Oppong van Botlek. De eerste was een schot dat over het doel ging, de tweede werd door goed uitkomen van Thijs Botterhuis gered en de derde was ook een schot, deze ging naast het doel. Ook in de extra tijd van de eerste helft kreeg Botlek nog een kans. Een verre uitgooi (veel wind) van Kevin Michilsen belandde op het hoofd van Jordy de Winter. Zijn kopbal was echter wederom een prooi voor de goed keepende Thijs Botterhuis. Terwijl bijna iedereen al dacht we gaan met 0-0 de rust in was dit toch niet het geval. Vanaf ruim 20 meter was het namelijk Leon v.d. Stel die met een schitterend afstandsschot de bal bij Botlek de kruising inschoot. Hiermee ging Binnenmaas met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft waren de eerste twee kansen voor Botlek. De eerste kans was een mooi afstandsschot van Jordy de Winter, dat door Thijs Botterhuis over het doel werd getikt. De twee kans was een schot van Stef Oppong, vlak voor Thijs Botterhuis. Deze wist echter op schitterende wijze met zijn voet de bal uit het doel te houden. Daarna was het Binnenmaas dat kansen kreeg. Een schot van John Maijers ging net naast het doel. Een kopbal van Maurice de Boer, op aangeven Sjoerd v.d. Pers ging eveneens naast het doel. Een kopbal van Lars Brinkman, op aangeven van Richard v.d. Wilt ging net over het doel. Ook een schot van Riccardo Wijsbroek ging over het doel. In de 74e minuut een gevaarlijke situatie voor het doel van Binnenmaas. Gelukkig wist Thijs Botterhuis wederom redding te brengen. Twee minuten later ging een schot van Jorn Berkelaar net over het doel van Binnenmaas. In de 76e minuut werd de wedstrijd beslist. Een mooie voorzet van Jannick v.d. Laan werd op schitterende wijze door Riccardo Wijsbroek binnengekopt, 0-2. In de extra tijd kreeg Binnenmaas zelfs nog de mogelijkheid om er 0-3 van te maken. De inzet van Jannick v.d. Laan werd echter door Patrick de Zoete gestopt. Einduitslag 0-2.

Een gunstige bijkomstigheid voor Binnenmaas was dat de concurrenten Rozenburg en Oud-Beijerland in een onderling duel beide punten verloren. Het werd 1-1.

De stand (bovenaan) is nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 30 punten, 2e Rozenburg 25 punten, 3e Oud-Beijerland 22 punten, 4e OVV 21 punten 5e ’s Gravendeel 20 punten, 6e Vierpolders 19 punten.

Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas thuis de streekderby tegen ‘s Gravendeel, aanvang 14.30 uur.