Oekraïens Ensemble Uzory geeft concert in Galerie Kunstkijk

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Als Uzory optreedt is het feest.Dat is het ook op zaterdag 15 december om 15.00 uur in Galerie Kunstkijk van de Hoeksche Waardse Kunstenaars. De Galerie, Molendijk 8, bestaat deze maand 2 jaar. We kunnen weer terugblikken op een actief en succesvol kunstjaar. Dit feit geven wij een extra feestelijk tintje met dit concert. We besluiten het optreden met oliebollen en glühwein voor alle aanwezigen. Entree € 5,00.

Uzory bestaat uit 6 professionele talentvolle musici. Ze hebben allen een zeer gedegen opleiding genoten aan verschillende conservatoria in Kiev en Odessa. De groep is opgericht in 1979. Het ensemble treedt regelmatig op in het buitenland, o.a. in België, Duitsland, Italië en de Verenigde Staten.

Ze nemen deel aan competities en festivals en behalen vaak prijzen.
In Nederland treden zij ieder jaar op samen met het Oeral Kozakkenkooruit Rijswijk en bij diverse andere gelegenheden.

Ze zijn niet alleen uiterst virtuoos maar ook zeer veelzijdig qua repertoire. Russische en Oekraïense traditionele muziek wordt afgewisseld met klassieke composities, vrolijke Oost-Europese wijsjes, lyrische romances en hartstochtelijke zigeunermelodieën.

Voor openingstijden, aanmelden als kunstenaar en activiteitenoverzicht: www.hoekschewaardsekunstenaars.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren