Druk bezocht Intercultureel diner in De Open Hof

186

Oud-Beijerland – Op donderdag 17 januari jl. was het een drukte van belang in de kerk van de Protestantse Gemeente De Open Hof in Oud-Beijerland. Daar kwamen ca. 60 mensen van diverse culturen met elkaar eten. 

In samenwerking met VluchtelingenWerk Hoeksche Waard nodigde de diaconie van De Open Hof uit het buitenland gevluchte nieuwe inwoners van de Hoeksche Waard uit voor een gezamenlijke maaltijd, waar geproefd kon worden van elkaars culturen. Iedereen nam wat te eten mee dat typerend is voor het land van herkomst.

Zo ontstond er een heerlijke mix van exotisch Syrisch tot traditioneel Nederlandse gerechten. Iedereen genoot volop onder het motto “elkaar beter kennen is elkaar beter begrijpen”. En waar kun je nou mensen beter leren kennen dan onder het genot van een gevarieerd diner? Ook voor de vele kinderen was gezorgd. Zij konden spelletjes doen, kleurplaten kleuren, knutselen én patatjes eten. Die zijn namelijk sowieso internationaal! 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.