Stijging Inbraken in de Hoeksche Waard

669

HOEKSCHE WAARD – De gemeente Hoeksche Waard staat op plek 8 in de lijst van gemeentes met de minste inbraken in Zuid-Holland. Ook staat de gemeente Hoeksche Waard op plek 6 in de lijst van gemeentes met de grootste toename in inbraken in Zuid-Holland dit onderzocht Slotenmaker365-amsterdam.nl voor de website Hoeksch Nieuws op basis van data van de Politie. 

In Zuid-Holland zijn de volgende opvallende resultaten naar voren gekomen:

  • Gemeente Zoeterwoude heeft als kleinste gemeente de grootste daling in het aantal inbraken van 70% en in verhouding het minste inbraken.
  • Er zijn meer dan 2 keer zoveel inbraken in Delft en Rotterdam als in Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Leiden.
  • In gemeente Delft is het aantal inbraken met bijna 25% toegenomen.
  • In gemeente Brielle is het aantal inbraken met ruim 40% gestegen.
  • Het aantal inwoners van een gemeente zegt niets over het aantal inbraken per 10.000 inwoners.

 

20 Gemeenten Met de Meeste Inbraken in Zuid-Holland in 2018

De meeste inbraken vonden plaats in Westvoorne. Van Oostvoorne tot Rockanje, van Stuifakker tot Tinte… helaas worden hier de meeste inbraken gemeld. Met 14508 inwoners heeft deze gemeente 32,40 inbraken per 10.000 inwoners. De dubieuze tweede plek is voor Gemeente Midden-Delfland met een gemiddelde van 27,41 inbraken per 10.000 inwoners terwijl er 19338 mensen wonen. Daarna volgen Delft, Gouda en Wassenaar.

20 Gemeenten Met de Minste Inbraken in Zuid-Holland in 2018

De minste inbraken vonden plaats in Zoeterwoude. De kleine gemeente onder Leiden staat trots bovenaan: 8430 inwoners en een gemiddeld van 3,56 inbraken per 10.000 inwoners. Een goede tweede is gemeente Molenlanden met een gemiddeld aantal inbraken van 4,11 op 43846 inwoners. Krimpen aan de IJssel bekleedt de derde plaats in dit klassement. Daarna volgen Rijswijk en Lansingerland.

10 Gemeenten Met de Grootste Stijging in Inbraken in Zuid-Holland (2018 t.o.v. 2017)

20 Gemeenten Met de Grootste Daling in Inbraken in Zuid-Holland (2018 t.o.v. 2017)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.