Zwartewaal-Zinkwegse Boys: kleurloos verlies voor de Beijerlanders

3 Min Read
Afscheid van Mike Fiere bij Zinkweg

De laatste wedstrijd van beide ploegen in de 4e klasse F was een wedstrijd om des keizers’ baard.

Onder een lekker zonnetje wilden beide ploegen er toch wel echte wedstrijd van maken, zij het dat de gastheren gretiger begonnen. Ze leken al in de 3e minuut op voorsprong te komen. Keeper Martijn Krediet was kansloos op de inzet van dichtbij. De goal werd echter door de oplettendheid van grensrechter Nick Bestenbreur terecht wegens buitenspel afgekeurd.

Zinkwegse Boys antwoordde een minuut later, maar ook dat doelpunt werd (terecht) afgekeurd, nu wegens wegens hands.

In de 7e minuut werd het toch 1-0, toen Zwartewaal goed door joeg op het slordige ZWB. Het gemis van Niels Nederlof achterin werd pijnlijk duidelijk.

In de 10e minuut ging een kopbal van Kevin Brasser op een vrije schop van zo’n 25 meter naast het Zwartewaal-doel.

ZWB speelde in de beginfase te ongeïnspireerd ondanks de felle aansporingen van de immer fanatieke en degelijk spelende aanvoerder Bas Koelemeijer.

In de 24e minuut trof een vrije trap Zwartewaal van net buiten de zestien weer doel: 2-0. Doelman Martijn Krediet was kansloos.

Pas na de drinkpauze in de 25e minuut leek ZWB wakker te worden. Het combineren werd wat beter en er kwam wat meer druk naar voren.

Dit leidde tot de eerste corner in de 32e minuut die net niet goed geraakt werd door Kevin Brasser. De bal ging voorlangs het Zwartewaal-doel.

Op slag van rust ging een vrije trap van net buiten de 16m van Mike Fiere via de kruising naast het doel.

Ruststand 2-0.

In de 10e minuut na de rust stopte Martijn Krediet op overtuigende wijze een terecht toegekende strafschop.

In de 20e minuut van de 2e helft excelleerde de doelman van de bezoekers wederom op een inzet van dichtbij. Niet veel later was er wel een memorabel moment voor ZWB: vaste waarde Mike Fiere kreeg een publiekswissel in zijn laatste wedstrijd voor de Boys. Begeleid door zijn kinderen in Zinkweg-tenue zocht hij onder luid applaus de dug-out op. Gewaardeerd om zijn jarenlange inzet en geweldige persoonlijkheid.

ZWB speelde na de rust meer op de helft van de thuisploeg en werd ook wat gevaarlijker, maar kon niet scoren en moest berusten in een 2-0 verlies in deze door scheidsrechter Angelo Hogendoorn uitstekend geleide en sportieve wedstrijd.

Conclusie: Een wedstrijd om snel te vergeten. Man of the match: zinkweg-goalie Martijn Krediet, die bewees nog best een seizoen mee te kunnen.