FC Binnenmaas te sterk voor Rijnmond Hoogvliet Sport

Maasdam – Thuis op sportpark De Lange Weide in Maasdam heeft Binnenmaas afgelopen zaterdag met 3-0 van Rijnmond Hoogvliet Sport gewonnen. Een tegenstander waarvan men vorig seizoen beide wedstrijden verloor en ook dit seizoen verloren heeft. De allereerste wedstrijd van het seizoen werd namelijk door Rijnmond Hoogvliet Sport met 4-2 gewonnen. Dit is overigens tot op heden de enige competitiewedstrijd die Binnenmaas dit seizoen verloren heeft. Er was dus wat recht te zetten en dat heeft Binnenmaas dan ook gedaan.

Het was een wedstrijd waarbij beide teams veel last hadden van de wind. Het eerste half uur viel er eigenlijk weinig te beleven. Het spel was van beide kanten zeer matig. Het duurde tot de 35e minuut voordat de toeschouwers de eerste kans te zien kregen. Een schot van Lars Brinkman net binnen het strafschopgebied werd door keeper Arjan Jongerius van Rijnmond Hoogvliet net over de lat getikt. Twee minuten later kreeg Binnenmaas wederom een kans om te scoren. Ditmaal was het wel raak. Een pass van Charlie de Graaf bereikte Daan Leggedoor die vervolgens Sven Post op maat bediende. De  kans die hierdoor ontstond werd door Sven Post beheerst afgerond, 1-0. Weer twee minuten later was het Daan Leggedoor die net naast het doel schoot. Drie minuten later werd Lars Brinkman in de het strafschopgebied in de rug gelopen. De door scheidsrechter Yanover toegekende strafschop werd helaas door Sven Post gemist. Rust 1-0.

In de tweede helft ging Binnenmaas beter spelen en was het duidelijk de bovenliggende partij. Al snel na de aftrap kreeg Michael Mathilda de kans om 2-0 te scoren. Zijn schot ging jammer genoeg net over het doel van Rijnmond Hoogvliet. In de 51e minuut leek het 2-0 te worden. Een voorzet van Michael Mathilda bereikte Daan Leggedoor die de bal fraai binnenschoot. Echter op advies van de grensrechter keurde de scheidsrechter dit doelpunt vanwege buitenspel af. Aangezien er geen VAR aanwezig was bleef het vooralsnog 1-0. In de 65e minuut het volgende gevaarlijke moment voor het doel van Rijnmond Hoogvliet. Aan de linkerkant brak de overigens goed ingevallen Sjoerd v.d. Pers door, zijn voorzet op Lars Brinkman was echter helaas net niet precies genoeg, waardoor deze kans verloren ging. In dezelfde minuut zette Michael Mathilda de bal voor op Daan Leggedoor, deze schoot vervolgens de bal in de handen van de keeper. Eén minuut later de enige echte mogelijkheid van de wedstrijd voor Rijnmond Hoogvliet. Een vrije trap vanaf een meter of 40 (wind mee) ging net naast het doel van Binnenmaas. Ondanks dat Binnenmaas het spel maakte stond het dus nog steeds maar 1-0. Daar kwam in de 73e minuut verandering in. Een voorzet van Daan Leggedoor bereikte Lars Brinkman, die vervolgens de 2-0 binnenschoot. Drie minuten voor tijd werd het zelfs nog 3-0. Een voorzet van Sjoerd v.d. Pers op Sven Post werd in eerste instantie nog gered door keeper Arjan Jongerius, in tweede instantie scoorde Sven Post zijn tweede doelpunt van de middag, 3-0. Dit was tevens de eindstand.

Doordat ook Rozenburg en OVV hun wedstrijden wonnen is er in de top 3 niets veranderd.
De stand (bovenaan) is nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 14 wedstrijden-37 punten, 2e Rozenburg 14-34, 3e OVV 14-30, 4e  Oud-Beijerland 15-27, 5e ’s Gravendeel 15-24.
Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas uit tegen Pernis, aanvang 14.30 uur.