SSS Klaaswaal nog dieper in de zorgen na verlies in Schiedam

Schiedam – De volgende degradatiekraker dit seizoen was  gisteren uit tegen Kethel Spaland. De lijst met afwezigen is maar weer eens gegroeid en vandaar dat we Rolf Vollaard en Maarten van Rennes uit het 2e op de bank zagen zitten.

De eerste de beste kans voor KethelSpaland is raak 1-0. De kans op de gelijkmaker laat niet lang op zich wachten als Stefan Bervoets een mooie bal geeft op Ryan Richard en die kan alleen richting het doel gaan maar zijn schot wordt gered door de keeper. Er volgen nog meer kansen in de eerste helft voor SSS maar Max Pelkman en Feni Bileti stranden op de keeper. Tussendoor moet keeper Ricardo Minnes nog een keer reddend optreden maar SSS is de betere partij. 3 minuten voor rust is het dan eindelijk raak als Max Pelkman diepgestuurd wordt en via de binnenkant van de paal zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen maakt en zo wordt de rust bereikt met een 1-1 stand.

Vrijwel direct na rust is het KethelSpaland dat de leiding weer neemt 2-1 en deze wordt al snel gevolgd door de 3-1. SSS kan voorlopig de prima eerste helft geen vervolg geven in de tweede helft. Een kopbal van Ryan Richard wordt uit de kruising getikt door de keeper. De volgende kopbal van een SSS speler wordt van de lijn gehaald door een verdediger maar hij doet dit wel met zijn arm en zo gaat de bal op de stip en de betreffende verdediger naar de kleedkamer. Aanvoerder Frank van der Linden benut deze strafschop en brengt SSS op 3-2. Met nog een kwartier te spelen gaat SSS op zoek naar de gelijkmaker maar helaas zit die er niet in vandaag. In de laatste seconden van de wedstrijd krijgt er nog een speler van KethelSpaland de rode kaart en ook reservedoelman Sylvano Diepeveen krijgt nog een rode kaart. Door dit verlies lijkt het hoogst haalbare dit seizoen de nacompetitie maar zoals de afgelopen donderdag in het AD stond: je moet altijd hoop houden! Volgende week zaterdag komen de amateurs van Sparta op bezoek op Klaaswaal.

Trainer Mark Smeding stuurde de volgende 11 spelers het veld in: Ricardo Minnes, Erik Blokland (75eMaarten van Rennes), Tim Lader, Stefan Gerritse, Kjell Hoeve, Jeffrey Heinen,  Feni Bileti, Frank van der Linden, Stefan Bervoets, Max Pelkman en Ryan Richard.