De spannende vervolgrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in Zuid-Holland gaan weer van start!

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

De Zuid-Hollandse Bibliotheken organiseren De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

Maar liefst 15 basisscholen uit de Hoeksche Waard hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen laten in Numansdorp en Oud-Beijerland horen hoe goed zij kunnen voorlezen. De vervolgronde vindt plaats op zaterdag 16 februari in de Buitensluis in Numansdorp om 9:00 uur en op 20 februari om 15:00 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland.

De winnaars mogen zich ‘lokaal voorleeskampioen’ noemen en zij gaan door naar de kwart finale op 20 maart in Hellevoetsluis. Na de kwart finale volgt de provinciale halve finale die op woensdag 3 april 2019 gehouden wordt in het Bibliotheektheater Rotterdam. De winnaar van de provinciale finale van Zuid-Holland zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de zinderende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 22 mei 2019 in Schouwburg Amstelveen.

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij een van de vervolgrondes.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.