Adviesraad Sociaal Domein zoekt leden

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Wethouder Joanne met twee leden - Foto Gemeente HW

HOEKSCHE WAARD – Heeft u familieleden of kennissen die afhankelijk zijn van de Wmo, Participatiewet en Jeugdwet? Dan weet u hoe belangrijk het is dat die ondersteuning goed geregeld is. U heeft nú de kans om uw mening te delen en mee te denken over beleid. Dit kan binnen de onafhankelijke Adviesraad Sociaal Domein. Deze adviesraad bestaat op dit moment uit 2 leden en zoekt dringend 5 nieuwe collega’s.   

“Als gemeente willen wij dat iedereen in de Hoeksche Waard meedoet in de samenleving. Daarom is het belangrijk dat de stem van inwoners gehoord wordt”, aldus Joanne Blaak-van de Lagemaat. “De adviesraad is voor ons een belangrijke gesprekspartner binnen het sociaal domein. Als wethouder Welzijn en inclusieve samenleving nodig ik inwoners dan ook van harte uit om lid te worden van de adviesraad.”

Wat doet de adviesraad?

  • Gevraagd en ongevraagd geeft zij advies aan het college van B&W. Die adviezen zijn gebaseerd op de signalen die de leden oppikken bij de inwoners. Signalen over bijvoorbeeld de kwaliteit van de thuiszorg of jeugdzorg.
  • De raad volgt nauwlettend hoe de gemeente het beleid in de praktijk uitvoert en wat de inwoners daarvan vinden.
  • Ook heeft de raad contact met belangenbehartigers, ouderenbonden en cliëntenraden. De leden volgen de landelijke ontwikkelingen in het sociaal domein op de voet. 

Wie kan lid worden van de Adviesraad Sociaal Domein?

Iedereen kan lid worden. U hoeft als lid van de adviesraad niet overal verstand van te hebben, maar het is wel goed dat u wat weet van de onderwerpen waar de gemeente zich over buigt.  U krijgt daarbij steun van 4 werkgroepen: participatie, jeugd, Wmo en mobiliteit. Het is aan de werkgroepen om u van goede informatie te voorzien. Ook halen de werkgroepen informatie op bij belangenorganisaties, de gemeente en professionele organisaties. De werkgroepen doen voorbereidend werk voor het uitbrengen van adviezen door de adviesraad.

Vacatures

Omdat de Adviesraad Sociaal Domein Hoeksche Waard nét is gestart, zijn er 5 vacatures. Als nieuw lid krijgt u ondersteuning van de huidige 2 leden van de adviesraad; Marja Buth en Aad Raijer. Zij draaien al een paar jaar mee in de adviesraden van de voormalig gemeenten Korendijk en Binnenmaas. Waar Marja en Aad vooral naar zoeken, zijn medeleden die affiniteit hebben met de Jeugdwet en de Participatiewet. Heeft u interesse? Bekijk dan de vacature op de website www.gemeentehw.nl.

Als lid van de Adviesraad Sociaal Domein krijgt u de kans om trainingen, lezingen en congressen bij te wonen en ontvangt u een financiële vergoeding.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren