Wat droomde jij vannacht? Proef van theater en doe mee bij Jeugdtheather Hofplein!

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Ben jij een tikkie eigenwijs? Zing je elke dag luidkeels de nieuwste hits mee? Of ben je juist wat stiller en zoek je avontuur en vriendschappen? Dan is Jeugdtheater Hofplein in de Hoeksche Waard jouw plek!

Wij zijn hét huis voor theater dóór en vóór kinderen en jongeren in Rotterdam e.o. Geef je eigen verhalen en dromen een podium, samen met onze professionele theatermakers: theater gaat over meer dan alleen spelen op toneel. Op 14 locaties in en rond Rotterdam bieden wij theater aan. Kom kennismaken bij een van onze activiteiten bij jou in de buurt en probeer of theater wat voor je is. Je hoeft je niet op te geven, kom gewoon langs en stap in de wereld van Hofplein!

Proefles Jeugdtheater Hofplein Hoekschewaard

        C.S.G. Willem van Oranje, Randweg 2, Oud-Beijerland

Donderdag 11 april 2019

  • 16.00 – 17.00 uur voor 6 en 7 jaar
  • 16.00 – 18.00 uur voor 8 en 9 jaar
  • 17.00  – 19.15 uur voor 10  t/m 12 jaar

www.jeugdtheaterhofplein.nl

Bij theater maken kan alles – drie kinderen aan het woord

Als de repetitie is afgelopen kijk ik gelijk alweer uit naar de volgende’, vertelt Pien (10 jaar) enthousiast. ‘Ik wil niks anders meer.’ Nadat ze van Ivy (10) hoorde hoe leuk zij het vond bij Jeugdtheater Hofplein ging ze een keer proberen. Sindsdien gaan ze elke zaterdag samen naar Hofplein. Ook klasgenootje Tim (11) heeft er zijn plek helemaal gevonden; hij maakt op woensdagmiddag theater en kan er zijn fantasie helemaal in kwijt. Ivy vertelt dat ze zelf verhalen mogen bedenken en oefenen met spel en zang. ‘Met stukjes uit onze eigen dromen heeft onze theatercoach een voorstelling voor de eindpresentatie gemaakt.’

Bij de eindpresentatie sluiten alle spelers van Jeugdtheater Hofplein het seizoen af met een voorstelling. ‘Wij spelen allemaal enge dromen na’, zegt Tim trots, ‘en ik ben een mummie’. Ivy vult hem aan: ‘De presentatie heet Dromen en nachtmerries en bestaat uit meer stukken waarin we verschillende rollen spelen. Het is in april en ik heb er zo’n zin in.’

Schmink en kostuums doen ze zelf vertelt Pien verder. ‘Ik heb een pruik voor mijn rol als geestekind, maar die doe ik pas net voor de voorstelling op, want anders is het te warm. En ik vind mezelf met pruik best eng om te zien’, lacht ze. Het allerleukste van theater vinden ze het om spannende dingen te spelen, want giechelen ze alle drie: ‘het is gewoon heel leuk om te doen alsof’. ‘Het mooie is dat je met theater alles kan doen’, stelt Ivy tevreden vast.

Hofplein is voor iedereen!

Hofplein gelooft dat theater jonge mensen sterker en zekerder maakt en inspireert om te leven vanuit je hart. Kijk welk aanbod en locatie jou het beste passen. Meld je aan en stap in de wereld van Hofplein! Er is ook plek voor je bij Hofplein als er thuis geen geld voor een cursus is, want het Jeugdfonds Cultuur ondersteunt kinderen en jongeren (van 4 tot 18 jaar) financieel die graag willen toneelspelen bij Hofplein. Het fonds vergoedt een jaarcursus tot een maximum bedrag. Met de Rotterdampas krijg je € 25,- korting op inschrijvingen in het lange traject (25 weken) voor seizoen 19-20.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren