Er komen weer verkiezingen aan: Verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen 20 maart 2019

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – De eerstvolgende verkiezingen zijn die voor de Provinciale Staten en de waterschappen op 20 maart.

Provinciale Staten verkiezing 20 maart 2019

Op 20 maart kan je gaan stemmen op de leden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Dat doen we eenmaal in de vier jaar. De Provinciale Staten zijn de schakel tussen het Rijk en de gemeente. Zij zijn het dagelijks bestuur van de provincie en zorgen ervoor dat alles goed geregeld is. Meer informatie vindt u onder andere op de website van de Provincie Zuid-Holland.

Waterschapsverkiezing 20 maart 2019

Op 20 maart kan je ook gaan stemmen voor het algemeen bestuur van het waterschap Hollandse Delta. Door te stemmen bepaalt u mee hoe het waterschap uw belastinggeld besteedt. U heeft dus invloed op de keuzes die het bestuur maakt voor waterbeheer in uw omgeving. Meer informatie vindt u op de website van het waterschap Hollandse Delta.

Praktische informatie over de verkiezingen

Op de website van de gemeente Hoeksche Waard vindt u  een opsomming van meest gestelde vragen. Deze gaan voornamelijk over de praktische gang van zaken rondom de verkiezingen. Denk hierbij aan het stemmen en formulieren die u kunt gebruiken. Ook staat er informatie voor politieke partijen over het campagne voeren en kunt u de openbare kennisgevingen downloaden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren