Heinenoord wint van de Meeuwen

6 Min Read

Heinenoord – Om afstand te nemen van de onderste regionen moest Heinenoord deze wedstrijd winnen en dat hebben de mannen van coach Ralph Kalkman met glans gedaan.

Al in de 5e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Aanvoerder Toine v.d. Berg, dit keer op de positie van rechtervleugel verdediger. schoof de bal in de voeten van Dejan de Feiter, die zijn tegenstander uitspeelde en een perfecte voorzet afleverde op de vrij staande Andrew van Tiggelen en hij met een fraaie kopbal doelman Milan Tevel het nakijken gaf. 1 – 0. Een goed begin waarna Andrew van Tiggelen op zijn beurt Mitch Fransen bediende, die zijn poging zag onderschept en uit de rebound Leon Steketee zijn pegel over zag gaan. Nadat de vrije trap van Mitch Fransen over het doel was gegaan volgde een voorzet van Richard Stolte, maar door aanvoerder Vincenzo Lorello onschadelijk werd gemaakt. In de 25e minuut belandde de bal uit een voorzet van Leon Steketee bij Remco Buist die hard uithaalde en met moeite door de Zeeuwse sluitpost tot corner kon worden verwerkt. Ook de combinatie tussen Richard Stolte en Andrew van Tiggelen leverde de zoveelste hoekschop op, waaruit nog niet werd gescoord. Dat gebeurde na ruim een half uur spelen. Een vrije trap van Richard Stolte werd door Martijn Terlouw doeltreffend afgerond en dat betekende 2 – 0. De Meeuwen probeerden wat terug te doen, maar kregen weinig kans van Ramon Salas die overal was en een meester in het afpakken van de bal. In de 40e minuut kregen de groen-witten wederom een vrije trap te nemen. De pegel van Mitch Fransen werd meteen geretourneerd naar de helft van Heinenoord, waar invaller Mark Roelse er van door ging en uitstekend werd verdedigd door Martijn Terlouw.

Na de thee kwam De Noord fel uit de startblokken met een fraaie voorzet van Richard Stolte, maar door alles en iedereen werd gemist. Na 10 minuten in het tweede bedrijf kwam Jordey van Dam binnen de lijnen voor Dejan de Feiter. Dit was ook het moment dat de wedstrijd kantelde en de Zeeuwen gedurende 20 minuten het heft in handen namen. Zo kwam de 2-1 dichterbij dan de 3 – 0 en met name David Wattel en de boomlange Kevin Jansen konden elkaar goed vinden wat enkele schoten opleverde, die maar rakelings langs het doel van Dillan Heijnen verdwenen. Na weer een voorzet van Kevin Jansen eindigde de kopbal van David Wattel na een katachtige reactie in de handen van Dillan Heijnen. Met nog een half uur te gaan, werd Mitch Fransen gewisseld voor Richie Basoski. Hij liet er geen gras over groeien en liet meteen een voorzet op maat los, die echter slecht werd ingeschoten door Jordey van Dam. Ook Remco Buist kreeg het vizier niet in de juiste stand op een mogelijkheid, die hij best had kunnen en mogen verzilveren.

Het antwoord van de Meeuwen kwam meteen en dankzij uitstekend ingrijpen van doelman Dillan Heijnen bleef de NUL op het scorebord, figuurlijk dan, want sinds enkele weken is het toch een gemis dat het niet werkt. Met nog een kwartier te gaan, herpakten de mannen van Ralph Kalkman zich weer en kwam de kans voor Jordey van Dam uit een voorzet van Remco Buist de wedstrijd definitief te beslissen, echter zijn pegel scheerde rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de 80e minuut werd Andrew van Tiggelen gewisseld voor goudhaantje Marvin Strik. Hij was amper in het veld toen hij uithaalde op een van richting veranderde bal en de stand op 3-0 bracht. Dat hij de eindstand op aangeven van Jordey van Dam ook nog op 4 –0 bracht, was de kers op de taart. Al met al een dik verdiende belangrijke overwinning en in de stand op de ranglijst uit de gevarenzone.

Tot slot een compliment aan scheidsrechter Thomas Hardeman uit Wijk bij Duurstede, die de wedstrijd uitstekend leidde en slechts EEN terechte gele kaart aan de aanvoerder van de bezoekers gaf.

Zaterdag 2 maart is er voor Heinenoord geen programma en kunnen de mannen van coach Ralph Kalkman zich gaan voorbereiden op de belangrijke wedstrijd op 9 maart a.s.

Dan komt buurman en koploper van 1B S.H.O. op bezoek. Aanvag: 14.30 uur.