‘Toen 4 nog 6 was, deel II’: nieuw boek van Arie Pieters

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Voetballen op straat, einde jaren zeventig. (Foto's: Aart Pieters †)

HOEKSCHE WAARD – In het boek ‘Toen 4 nog 6 was’ reisden we een goed half jaar geleden terug naar het straatbeeld in ‘s-Gravendeel tijdens de jaren zeventig. Het boek was grotendeels samengesteld aan de hand van veel foto’s vervaardigd door Aart Pieters, de vader van auteur Arie Pieters. Mede na veel verzoekjes is er nu een deel twee verschenen.

Er waren nog veel foto’s op voorraad en dus waren er ook foto’s van flink wat straten die niet in het eerste deel aan bod waren gekomen. Daarnaast kwamen er na deel I ook reacties binnen van mensen die gebouwen die toen gloednieuw waren misten. Ondermeer de Ontmoetingskerk, de apotheek, de Openbare basisschool de Schelf en de physiotherapie praktijk. Maar ook andere dingen komen in deel II aan bod, zoals de vroegere polders rondom ‘s-Gravendeel. En we zien in het nieuwe boek ook de oud papierophalers van toen voorbij komen, muziekkorps NLS en gemeentelijke medewerkers met hun vrachtwagens uit de jaren zeventig. In ‘Toen 4 nog 6 was deel II’ zijn dit keer rond de honderd foto’s opgenomen en ook ditmaal is een groot deel daarvan in de jaren tussen 1973 -1981 gemaakt door Aart Pieters†. Daarnaast zijn er ook weer meerdere oude ansichtkaarten opgenomen in het boek.

‘Toen 4 nog 6 was, deel II’ (107 pagina’s, ISBN: 9789463868129) is weer gepubliceerd via het self publishingplatform Mijnbestseller.nl. (Prijs: €13,99.) Het kan online worden besteld via Mijnbestseller.nl en is uiteraard ook te koop en te bestellen via Bruna van der Hoek en Bij Arie lees, schrijf & kadoshop.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.