FC Binnenmaas wint van OSV Oud-Beijerland

5 Min Read

Oud-Beijerland – Afgelopen zaterdag heeft FC Binnenmaas  de streekderby tegen OSV Oud-Beijerland met 3-0 gewonnen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Oud-Beijerland. Al na 3 minuten stond Jan Jaspers alleen voor keeper Thijs Botterhuis.  Met een schitterende redding voorkwam Thijs dat Oud-Beijerland al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Twee minuten later leek het 1-0 voor Binnenmaas te worden. Op aangeven van Michael Mathilda schoot Riccardo Wijsbroek de bal achter keeper  Tenekecioglu. Helaas keurde scheidsrechter Lindhout dit doelpunt vanwege buitenspel af. In de 9e minuut werd een schot van Shurnel Francois door Thijs Botterhuis net over het doel getikt. Eén minuut later ging een schot van Ilyas Edir net over het doel van Binnenmaas. Acht minuten later belandde een niet al te moeilijk schot van Shurnel Francois in de handen van Thijs Botterhuis. In de 19e minuut stuurde Richard v.d. Wilt, Riccardo Wijsbroek alleen op de op keeper Tenekecioglu af, hij passeerde vervolgens de keeper en tikte de 1-0 voor Binnenmaas binnen.

Vanaf dat moment was de ban gebroken, Binnenmaas kreeg het vertrouwen terug wat men de laatste tijd toch enigszins kwijt was en ging zoals we eerder in de competitie hebben gezien het spel weer bepalen. In de 23e minuut kopte Riccardo Wijsbroek vanuit een cornerbal van Sven Post naast het doel. Vier minuten een scherpe voorzet van Sven Post op Michael Mathilda. Deze kon echter vlak voor de keeper net niet bij de bal de komen. In 36e minuut veerde het Binnenmaaspubliek weer op. Via Sven Post en Riccardo Wijsbroek kwam de bal bij Michael Mathilda, die de bal achter keeper Tenekecioglu in het doel schoot. Helaas ging dit feest niet door. Wederom besliste scheidsrechter Lindhout dat dit vanuit buitenspelpositie was. Eén minuut voor rust kwam Riccardo Wijsbroek alleen voor de keeper. Zijn inzet werd echter door keeper Tenekecioglu over het doel getikt. Het laatste wapenfeit in de eerste helft was voor Oud-Beijerland. Vanaf de 16 meter legde Jan Jaspers de bal terug op Bas Koelemeijer, die vervolgens met een gevaarlijk schot net naast het doel van Binnenmaas schoot. Rust 1-0.

Binnenmaas startte de 2e helft heel goed. Al na 2 minuten was het 2-0. Met een goed bekeken pass zette Riccardo Wijsbroek, Michael Mathilda alleen voor de keeper. Deze rondde vervolgens beheerst af. In de 57e minuut ging een schot van Ilyas Edir naast het doel van Binnenmaas. Drie minuten later werd de wedstrijd zo goed als beslist. Michael Mathilda ging alleen op de keeper af. Met een overtreding in het strafschopgebied  belette keeper Tenekecioglu dat Michael scoorde. Gevolg was wel dat scheidsrechter Lindhout een penalty gaf. Dit werd natuurlijk een prooi voor aanvoerder John Maijers, deze schoot de bal heel overtuigend in het doel. 3-0. Daarna zette Oud- Beijerland nog heel even aan.  Een schot in de 62e minuut van Ilyas Edir en een indraaiende corner van Stephan Baaij in de 66e minuut waren echter beiden een prooi voor Thijs Botterhuis. Na dit moment waren er alleen nog maar kansen voor Binnenmaas. In de 75e minuut werd op aangeven van Riccardo Wijsbroek een schot van Jannick v.d. Laan door keeper Tenekecioglu gekeerd. Vier minuten later wederom een redding van keeper Tenekecioglu, ditmaal op een schot van Sjoerd v.d. Pers. Weer vier minuten later zette Jannick v.d. Laan Michael Mathilda alleen voor de keeper. Ook dit keer was het keeper Tenekecioglu die de 4-0 in de weg stond. In de 91e minuut ging een schot van John Maijers over het doel van Oud-Beijerland. De laatste kans van de wedstrijd was in de 92 minuut. Riccardo Wijsbroek zette Lars Brinkman alleen voor de keeper. Wederom was het keeper Tenekecioglu die Oud-Beijerland behoedde voor een grotere nederlaag. Eindstand 3-0.

Het 2e elftal van Binnenmaas heeft zaterdag uit tegen Strijen 2 met 3-1 verloren.