Orgelconcert in de Grote of St. Lambertuskerk in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Detail van de Sint Lambertus kerk te Strijen. - Jeanette Roosa

STRIJEN Op zaterdag 30 maart  vindt er in de Grote of St. Lambertuskerk in het centrum van Strijen een concert plaats met als thema; “Orgelmuziek van Passie naar Pasen”

Een bijzondere feit is dat het concert gegeven wordt door een oud Hoeksche Waarder namelijk Bastiaan Stolk (1986). Zijn wortels liggen in Oud-Beijerland en hij heeft in die periode les gehad van de bekende organist Henk G. van Putten. Bastiaan is in 2016 door een selectieprogramma bij de Evangelische Omroep uitgeroepen tot beste (amateur)organist van Nederland. Gezien het gekozen programma van dit concert met werken van grote componisten waaronder Bach, Reger, Mendelssohn, Guilmant en toepasselijke koraalwerken van Asma en de Jong, en het feit dat hij inmiddels vele orgelconcerten op zijn naam heeft staan geeft aan dat we  haast kunnen spreken van een professional. Wat aan zijn orgelspel opvalt is zijn bijzonder verzorgde manier van improviseren. Hij zal dit toepassen aan het slot van de avond met de melodie van het lied ‘U zij de glorie’ met aansluitend samenzang. Laat u inspireren tijdens een stijlvol orgelconcert in de Lijdenstijd op weg naar het Paasfeest.  

Het concert vangt aan om 20.00  uur en de deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend. Toegangsprijs; 8,50 en dat is inclusief een kop koffie of thee in de pauze waar U de concertgever kunt ontmoeten.

Voor nadere informatie: www.bastiaanstolk.nl

 

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren