Heinenoord heeft de wind mee en wint van BVCB

5 Min Read

HEINENOORD – Na twee weken voetbal, waarbij de harde wind een grote rol speelde, waren deze zaterdagmiddag de weersomstandigheden ideaal.

De mannen van coach Ralph Kalkman begonnen goed aan de wedstrijd, wat al in de 3e minuut een vrije trap opleverde voor Jordey van Dam, maar verder geen gevaar opleverde.Het bleek al gauw, dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en beiden voor de volle winst gingen. Een fraaie combinatie tussen Evan Blom en Eytan Scheimann zag er gevaarlijk uit en eindigde met een schot wat voorlangs ging.

Even later wisten die twee elkaar weer te vinden, waarbij de afwerking eindigde met een schot wat ver over ging.Evan Blom bleef het proberen, maar deze keer maakte Martijn Terlouw korte metten door resoluut in te grijpen en hem geen schijn van kans gaf.Na ruim een kwartier spelen een schitterende rush van Sander de Heus,( eindelijk weer in de basis na lang blessureleed ), die Dejan de Feiter bereikte en hij een teenlengte tekort kwam om de score te openen. In de 22e minuut zag Jeremy Stork doelman Dillan Heijnen iets te ver voor zijn doel staan, haalde van 25 meter uit en zag de bal achter de verbouwereerde sluitpost verdwijnen. 0 – 1. Tijd voor de Noord om er een schepje bovenop te doen en werd de jacht op de gelijkmaker geopend.

En dat gebeurde in de 36e minuut toen een voorzet van Dejan de Feiter keurig werd afgerond door Jordey van Dam. 1 – 1. De thuisploeg kreeg het gevoel, dat er voor rust meer in zat en dat gebeurde ook in de 40e minuut toen Dejan de Feiter uit een voor zet van Richard Stolte de 2 – 1 op het scorebord bracht.

Het tweede bedrijf was nog maar 13 minuten oud, toen Sander de Heus na het passeren van enkele tegenstanders in de gevarenzone onderuit werd gehaald. De goed leidende scheidsrechter Ron Wolf uit Berkel stond er bovenop en deponeerde de bal op de stip.
Remco Buist schoot feilloos binnen en dat betekende 2 – 1. Het antwoord kwam van Yousif de Kock, die op snelheid het vijandelijke doel naderde, maar precies op tijd werd gestopt door Martijn Terlouw. In deze fase van de wedstrijd werden de mannen van Jan Everse sterker en moesten er een paar fraaie reddingen van Dillan Heijnen aan te pas komen.

De bezoekers gooiden alles op de aanval en namen volop risico wat een enorme kans voor Dejan de Feiter opleverde toen hij oog in oog met doelman Mark Gaerthe kwam te staan, die goed naar de bal bleef kijken en uiteindelijk met zijn voet redding bracht. Nadat invaller Ferdi Sinar een enorme kans miste schoot zijn collega in de 78e minuut onverwacht op doel waarbij Dillan Heijnen op het verkeerde been stond en de aansluitingstreffer op het scorebord bracht. 3 – 2.

Een vrije trap van Leon Steketee op de rand van de zestien zou de wedstrijd definitief kunnen beslissen, echter zijn pegel ging over de muur en over de lat. Dat gaf de mannen uit Bergschenhoek weer moed en voor de Noord braken nog een paar spannende minuten aan. De man die naar S.H.O. vertrekt ( het is zijn keus, maar voor vele Beijerlanders een verrassing ) Andrew van Tiggelen maakte aan alle onzekerheid een einde, toen hij in de slotfase op aangeven van Jordey van Dam de eindstand op 4 – 2 bepaalde.

Een belangrijke en dik verdiende overwinning, waarbij de goed leidende scheidsrechter Ron Wolf uit Berkel na enkele minuten blessuretijd een einde maakte. Hij gaf geel aan Jordey van Dam en Dejan de Feiter. a.s. zaterdag is een vrije dag voor de Groen Witten en dan komt op zaterdag 6 april Die Haghe op bezoek, die ons in Den Haag in de laatste seconde TWEE punten ontfutselde.