Strijen sleept broodnodige winst binnen op Kethel Spaland

4 Min Read
Foto PE Fotografie

STRIJEN – Na een indrukwekkende 1 minuut stilte in verband met het overlijden  op 96-jarige leeftijd van Henk Zwartbol – jarenlang vrijwilliger en in het bijzonder krijter van de Strijense voetbalvelden – en tevens ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp in Utrecht werd afgetrapt voor de belangrijke wedstrijd voor behoud van het 2e klasserschap.

Door zelf te winnen van Kethel Spaland en het puntenverlies van alle concurrenten in de onderste regionen van de 2e klasse D heeft de Strijense Technische Unie equipe wat meer lucht gekregen in de stand op de ranglijst.

Met 24 punten uit 20 wedstrijden moeten de kanaries nog ca. 7 punten binnenhalen uit de laatste 6 wedstrijden, maar in de slotfase van de competitie treft het nog de bovenste 4 ploegen en deze zijn allen nog volop in de race voor het kampioenschap en de derde plaats voor meespelen in de nacompetitie.

Strijen begon deze keer sterk aan de wedstrijd en reeds na 7 minuten stond een 2-0 voorsprong in de boeken; eerst werd een vloeiende aanval van Mark Stam en Karam Bensedjed door Colin van den Berg afgerond en vlak hierna werd een inzet van Mark Stam uit de hoek getikt door keeper Michel Zuur, maar in de rebound was Alwin van der Werff er als de kippen bij om Strijens 2e treffer aan te tekenen. Vervolgens zakte het spel in en kreeg Kethel Spaland enkele kansen, maar keeper Natoe dos Santos liet zich niet verrassen.

Na de rust kwam Strijen wederom slecht uit de kleedkamer. Een hoekschop werd half weggewerkt en in de rebound was het aanvoerder Tim Lansbergen die met een droge schuiver 2-1 registreerde en waren de Schiedammers enkele malen gevaarlijk via de vele hoekschoppen die zij konden nemen. In de 64e minuut stond wederom Mark Stam aan de basis van een nieuwe Strijense treffer; zijn inzet eindigde op de binnenkant van de paal en Karam Bensedjed was attent om in de rebound 3-1 te scoren, maar enkele minuten hierna was het wederom Tim Lansbergen die met een boogbal vanaf de rand van het strafschopgebied 3-2 aantekende en kwam Strijen onder druk te staan door te nonchalant de voorsprong te verdedigen. In een tegenaanval wist Wesley Luijendijk met een splijtende dieptepass Karam Bensedjed vrij voor keeper Zuur te plaatsen, waardoor hij in de 82e minuut 4-2 scoorde, waarna invaller Guido van den Berg enkele mogelijkheden onbenut liet om de voorsprong verder uit te bouwen en zelfs in de slotminuut nog een tegentreffer te verduren kreeg toen Ruben de Vries in vrije positie de 4-3 aan mocht tekenen.  Na het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter A. Kuup uit Vlaardingen haalde Strijen opgelucht adem en mochten ze 3 belangrijke punten aan hun totaal toevoegen.

A.s. zaterdag is Strijen vrij en over 2 weken speelt het opnieuw thuis tegen Sparta AV, dat nog volop in de race is voor minimaal de nacompetitie voor promotie naar de 1eklasse. De wedstrijd begint om 14.30 uur.