Felipe Drugovich van team MP Motorsport uit Westmaas pakt vierde winst van het seizoen en wint in Monaco

Grand Prix of Monaco 2022 at Circuit de Monaco. Felipe Drugovich #11 MP Motorsport. © 2022 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

De Braziliaanse coureur Felipe Drugovich heeft in Monaco zijn vierde winst in het huidige Formule 2 seizoen behaald, en verstevigd daarmee de leiding in het kampioenschap. Het Nederlandse team MP Motorsport behoudt hierdoor ook de leiding in het team kampioenschap.

Drugovich begon de hoofdrace vanaf pole-position in Monte Carlo en heeft de leiding in de race niet meer los gelaten. Ondanks dat zijn voornaamste titelconcurrent Theo Pourchaire heel dichtbij kwam, was het Drugovich die met zijn MP Motorsport auto als eerste over de finish kwam na een onwijs spannende race. Hiermee pakt de Braziliaan zijn  derde winst in een week tijd, nadat hij vorig weekend beide races in Barcelona won.

De punten waren noodzakelijk voor Drugovich, na een dramatische race eerder het weekend waarbij hij al vroeg in de race achter aan reed door een lekke band. Na enkele ronde heeft hij de race eerder moeten verlaten. Ook teamgenoot Clément Novalak kende een lastig weekend waarbij hij in beide races er uit werd getikt en niet verder kon.

Felipe Drugovich heeft door de winst een voorsprong van 32 punten op Pourchaire in het klassement. Het Nederlandse MP Motorsport, gevestigd in Westmaas, heeft een voorsprong van 29 punten en leidt voor het eerst het Formule 2 kampioenschap.