Winst voor ‘s-Gravendeel bij Pernis

Pernis – ‘s-Gravendeel heeft zich na het verlies tegen sc Botlek knap hersteld door de drie winstpunten mee te nemen uit Pernis.

Het spel begaf zich in de eerste helft het grootste gedeelte op de helft van vv Pernis. vv Pernis kon zodoende in eerste instantie niet meer doen dan tegen houden. De aanvalsdriften liepen bij ’s-Gravendeel tot de zeventiende minuut op niets uit. Want in deze minuut kwam de voorsprong voor ’s-Gravendeel. Het was Reinier Toes, die vanaf de rechterflank de bal voorgaf en Zoey Hoogwerf kon met een uiterste inspanning de bal achter doelman Jeffrey Meijboom werken, 0-1.

Even was er nog een kleine discussie omdat men bij vv Pernis dacht dat de bal achter was. Maar arbiter Lindhout kende het doelpunt gewoon toe. vv Pernis verscheen op zeldzame momenten voor het doel van ’s-Gravendeel. Zo kopte Izak Lavooij uit een corner maar net over. Maar doorgaans was het ’s-Gravendeel dat tot het rustsignaal het spel wat meer onder controle had. Maar na vijfenveertig minuten stond nog gewoon de 0-1 stand op het scorebord.

De tweede helft begon vv Pernis wat agressiever. Doelman Dennis Sleiffer zag de zwarthemden wat vaker voor zijn neus verschijnen. Wederom was het aanvoerder Izak Lavooij die met het hoofd gevaarlijk werd, maar net als in de eerste helft verdween de bal over het doel. In de hierop volgende aanval verruimde ’s-Gravendeel de voorsprong. Een fijne bal van Youri Ton zette Jelle van der Starre aan de rechterkant aan het werk. Van der Starre gaf met gevoel de bal voor en Sven Akkerman bracht ’s-Gravendeel op 0-2.

vv Pernis kon na drieënzeventig minuten terugkomen op1-2. Na wat onachtzaamheid in de ’s-Gravendeelse verdediging kon Mikey Witte het verschil weer op één brengen. Daar waar vv Pernis dacht om misschien nog tot een gelijkmaker te komen, werd het verschil weer twee.
Het was weer Jelle van der Starre die voor het vv Pernis doel een medespeler vond. Nu wist Marco Kruijthof het doel voor ’s-Gravendeel te vinden en tekende de 1-3 aan. De wedstrijd was toen wel gespeeld. In de achtenzeventigste minuut stelde Marco Kruijthof met een fraaie steekpass Jelle van der Starre in stelling, maar hij vond doelman Meijboom op zijn pad.
Met nog tien minuten te spelen bracht Sven Akkerman zijn doelpuntenaantal deze middag op twee. Met wat geluk kwam hij in balbezit. Uit te draai was hij doeltreffend en doelman Meijboom moest voor de vierde maal de gang naar het net maken, 1-4.

Volgende week geen competitietreffen voor ’s-Gravendeel, maar wel een duel om de Corso Casino Cup. ’s-Gravendeel speelt dan op Sportpark de Trekdam tegen FC Oudewater. Aanvang 14.30 uur.