Al 15 jaar op vrouwenhanden gedragen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

imageHoeksche waard – Onder het motto “Vrouwen dragen je het leven in en dragen je ook weer uit” startte in 2001 het Draagstersgilde Hoeksche Waard. De dames die de overledene naar de laatste rustplaats dragen, hebben het druk. ‘Drie begrafenissen op een dag is geen uitzondering meer’.

Met inmiddels 18 onafhankelijke dames zorgen zij voor een mooi afscheid. Mannen, vrouwen en helaas zelfs kinderen, een ieder wordt op passende wijze naar hun laatste rustplaats gedragen. Geen hoge hoeden en zwarte pakken, maar gekleed in een mooi broekpak met bijpassende shawl en jas maken zij het afscheid net iets zachter.
Het dragen staat natuurlijk centraal, maar ook de ontvangst van de gasten, het verzorgen van bloemen en linten laten ondernemers aan de draagsters over. Het gilde past zich aan de wensen van overledene, de familie of uitvaartondernemer aan.
Veel mensen kiezen tegenwoordig een uitvaart die past bij overledene. Veel vrouwen kiezen er voor om door vrouwen gedragen te worden, maar de draagsters dragen met hetzelfde gemak ook heren naar hun graf. Zwaar? De dames zetten hun schouders eronder. Geen uitvaart is teveel. Met name omdat de dames het niet als een baan, maar een gunst zien.

Wilt u weten hoe een afscheid eruit ziet met het Draagstersgilde? Op hun website www.draagstersgilde.hoekschewaard.nl staan enkele foto’s en meer informatie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren