Cantatedienst in de Laurentiuskerk

127

Mijnsheerenland – Op zondag 14 april om 19.00 uur organiseert Musica Laurentius een cantatedienst. Centraal in deze dienst staat Bach’s cantate BWV 144 “Nimm, was dein ist, und gehe hin”. De cantate zal worden uitgevoerd door het Laurens Kamerkoor o.l.v. Gabor van Os. Solisten zijn Henny de Snoo en Pieter van Breugel. De begeleiding wordt verzorgd door organist Rien Donkersloot.


Bach schreef Cantate BWV 144 voor de negende zondag voorafgaande aan Pasen. De evangelietekst die aan het werk ten grondslag ligt, is de gelijkenis uit Mattheüs 20 over de arbeiders in de wijngaard. De cantate bestaat uit zes delen en begint met een strikte vierstemmige koorfuga. Verder klinken er een alt-aria, een recitatief voor tenor en een aria voor sopraan. Bijzonder is dat Bach de cantate voorziet van twee koraalzettingen; na de alt-aria klinkt het koraal “Was Gott tut, das ist wohlgetan”, en tot besluit van de cantate het koraal “Was mein Gott will, das g’scheh allzeit”.

Naast cantate BWV 144 klinkt ook Bachs dubbelkorige motet “Komm Jesu, komm”, BWV 229.
Organist Rien Donkersloot improviseert en begeleidt de koor- en gemeentezang en speelt daarnaast een tweetal orgelwerken. Predikant is Ds. W.H. Hendriks.

De dienst begint om 19.00 uur. De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang.
Na afloop is er koffie en thee in het koor van de kerk.

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.