Knappe overwinning Strijen op DCV

76
Wesley Luyendijk schoot vanaf 35 meter de bal met een lob in het doel - Foto PE Fotografie ( Archief )

Krimpen aan de IJssel – De Strijense Technische Unie equipe keerde met de volle 3 punten terug uit Krimpen aan de IJssel door het nog in de race voor de nacompetitie zijnde DCV met 1-2 te verslaan.

Een ijzersterke Strijense defensie zorgde ervoor dat het gevaarlijke aanvalsduo Johan van Wageningen en ex-prof Carlo de Reuver niet gevaarlijk werden en hadden een prima ruggesteun toen de prima leidende scheidsrechter van Lith de bal in de 20e minuut op de penaltystip deponeerde, nadat Desi Sanderse binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald; Mark Stam liet keeper Dennis Ensing kansloos: 0-1.  Vervolgens pareerde keeper Natoe dos Santos enkele gevaarlijke inzetten en had Strijen geluk dat een inzet van Johan van Wageningen op de paal eindigde.

Na de rust kwam talent Daan van Ingen binnen de lijnen en kreeg Strijen menige Krimpense aanval te verwerken maar de defensie onder leiding van uitblinkende Natoe dos Santos gaf geen krimp, maar had wederom geluk in de 51e minuut toen de inzet van Daan van Ingen via de binnenkant van de paal weer het veld in kwam en werd het zelfs 0-2 in de 65e minuut toen na een razendsnelle uitval Wesley Luyendijk in zijn ooghoek zag dat keeper Ensing ver voor zijn goal stond en hij hem met een heerlijke  boogbal vanaf minimaal 35 meter verschalkte: 0-2.  Groot compliment aan de Strijense verdedigers was dat de wissel van ex-prof Carlo de Reuver die door de sterke Rik Bakker en Romik van Driel uit de wedstrijd werd gespeeld, terwijl keeper Natoe dos Santos met enkele fraaie reddingen zijn doel schoon hield en hij geluk had dat afstandsschoten van Daan van Ingen rakelijks langs de voor hem verkeerde kant van de paal verdwenen. Nadat Anthony Thomas in de 89e minuut de aansluitingstreffer aantekende kende Strijen nog enkele benauwde momenten maar wist het toch uiteindelijk de 1-2 overwinning over de streep te trekken, al was een te felle verdedigende aktie van Karam Bensedjed nog aanleiding voor een voortijdige uitsluiting.

A.s. zaterdag krijgt Strijen de Rotterdamse koploper Neptunus Schiebroek op bezoek. Door de overwinning van Hellevoetsluis op Nieuwenhoorn hebben de Rotterdammers weer stuivertje geruild met de mannen uit Voorne-Putten. De aanvang is om 14.30 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.