Tijdelijk huur hoogwerker voor Brandweer Oud-Beijerland

0
695

imageOud-BeijerlandAl sinds geruime tijd beschikken de brandweervrijwilligers in Oud-Beijerland over een redvoertuig in het wagenpark. Voor brand, ongeval of hulpverlening op hoogte en/of diepte assisteren zei de brandweerkorpsen politie en ambulancedienst in de HoekscheWaard. Deze assistentie wordt sinds een aantal jaren ook gegeven aan de hulpverleningspartners op Goeree over Flakkee.

Tijdens een reguliere onderhoudscontrole op de HW750 werd een geringe lekkage in de hoofdcilinder ontdekt. Om (extra) schade te voorkomen is de HW750 afgelopen weekend vertrokken naar leverancier Dutch Rescue Vehicles in Hoogeveen voor een grondige inspectie. Gisteren is een nieuwe cilinder vanuit Kalsruhe (D) op transport naar Nederland gezet. Transport en montage zal nog enige tijd in beslag nemen. Om deze rede is besloten het niet nog langer zonder hoogwerker te stellen in Oud-Beijerland en omgeving. Vanaf vandaag zal een huur hoogwerker zich stationeren in Oud-Beijerland.

Nadat een select gezelschap van chauffeurs en bijrijders bekwaam is gemaakt op deze (huur) hoogwerker zal deze in dienst worden gezet om het inzetgebied van de HW750 waar te nemen tot de terugkomst medio eind juli. Ook andere praktische zaken, zoals o.a. wel of geen patiënten van hoogte halen voor de ambulancedienst is meegenomen dit alles zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is.

imageTekst en foto’s Brandweer Oud-Beijerland

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.