Start seizoen akkerranden 2019 door landbouw wethouder Boogaard

234

Hoeksche Waard – Op 22 april is de landelijke zaaidag voor bijen en vlinders, een initiatief van de Bijenstichting. Op die dag wordt veel aandacht besteed aan het inzaaien van bloemenmengsels die geschikt zijn voor bijen, vlinders en andere insecten. In de Hoeksche Waard zaaien boeren al jarenlang bloemrijke randen in, onder andere voor bijen en vlinders, maar wat ook  goed is ter bescherming van de waterkwaliteit en bijdraagt aan een mooi landschap.

Om onze waardering te geven voor al dit moois heeft wethouder Paul Boogaard op uitnodiging van CCHW op 20 april de eerste akkerranden voor 2019 ingezaaid


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.