Aanvullende maatregelen recreatie en toerisme in Zuid-Holland Zuid: sanitaire voorzieningen van recreatieparken, campings, jachthavens etc. vanaf woensdag gesloten. Tevens wordt nachtverblijf verboden

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

ZUID HOLLAND – In de regio Zuid-Holland Zuid worden per 1 april 2020 de sanitaire voorzieningen van recreatieparken, campings, jachthavens etc. gesloten. Hierdoor is het niet meer mogelijk om als toerist gebruik te maken van deze voorzieningen. Tevens wordt recreatief nachtverblijf verboden.

In deze gemeenten zijn de maatregelen vanaf woensdag 1 april actief

Wouter Kolff, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid vult daarbij aan: “Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zien we ons gedwongen om deze maatregel te nemen. Ook al voelt het tegenstrijdig, we willen in deze tijd toerisme zoveel mogelijk voorkomen.”

Ook de verhuur van campingplaatsen en andere vormen van nachtverblijf is per 1 april 2020 niet meer toegestaan zolang de noodverordening geldt.

Voorzitter Wouter Kolff: “De kans op besmetting wordt groter als we deze locaties niet sluiten. Ik roep mensen op om vooral thuis te blijven. Volg de maatregelen en adviezen van het RIVM op. Ik kan het niet genoeg blijven herhalen.”

Een uitzondering wordt gemaakt voor hotels, permanente bewoning, vaste standplaatsen en gebruik door seizoenarbeiders, mits recreatiewoningen over eigen sanitair beschikken. Voorzitter Wouter Kolff wil daar nog aan toevoegen: “Ook als u een vaste plek op een camping huurt, vragen we u om thuis te blijven en voorlopig geen gebruik te maken van uw vaste locatie. We werken als hulpdiensten en gemeenten intensief samen om Corona te bestrijden. Alleen samen krijgen we Corona onder controle. Daar hebben we onze inwoners bij nodig. Help elkaar door u aan de regels te houden.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.