Piershil wint bij Feyenoord

0
314

ROTTERDAM – Piershil 1 heeft in 2D voor een daverende verrassing gezorgd door gedoodverfd kampioen Feyenoord AV in eigen huis te verslaan. In de schaduw van De Kuip bogen de roodwitten een 1-0 ruststand om in een 1-2 eindstand.

08-06-109-hvl

Piershil steeg daardoor niet alleen naar de achtste plek op de ranglijst, ook revancheerde het zich voor een eerdere schlemielige 1-2 thuisnederlaag tegen deze opponent. Na 20 seconden had Piershil al kunnen leiden, een intikker van Alex van Dijk werd knap gepareerd door doelman Bentem. Daarna kwam Piershil niet meer aan bod en regende het kansen voor de Varkenoord-ploeg. Het was dan ook een meevaller dat slechts met een 1-0 achterstand de rust werd gehaald, spits Joery Josee scoorde na 19 minuten de enige goal.

Na de rust bleek dat Piershil de poppetjes wat anders had neergezet en dat bleek een gouden greep te zijn. Vooral het centraler plaatsen van Kevin van Valen, aan de zijkant bakte hij er helemaal niets van, zorgde voor een impuls. Na vijf minuten veroverde hij op bekende wijze de bal en stuurde meteen aanvalsleider Geert Bakker alleen op de doelman af: 1-1. Het bleek geen incident, want zelfs met het geïmponeerde fluitgedrag van arbiter Vreeswijk in de rug kregen de Feyenoorders geen vat meer op de wedstrijd. Eerst miste Alex van Dijk oog in oog met de doelman de kans op de overwinning, na 70 minuten scoorde hij alsnog op aangeven van Geert Bakker: 1-2. In de laatste minuut kon Peter Konings zijn klasse weer eens etaleren, hij rammelde een discutabele vrije trap overtuigend uit zijn hok en stelde daarmee de overwinning veilig. Trainer Richard Verhoeven debuteerde in competitieverband op de bank met een welkome driepunter: ,,Een echte zege van het collectief, vanuit de discipline gespeeld. De inzet in de tweede helft vormde de basis van het resultaat.”

Opstelling Piershil: Peter Konings, Loek Visser, Jordi van Marion, Wesley van Koedam, Jurriaan Lindhout, Martin de Ruiter, Alex van Dijk (84. Jan Jaspers), Kevin van Valen, Patrick Korpel, Thomas Lagerweij (74. Joost Both), Geert Bakker (88. Sebastiaan van Vreeswijk)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.