FC Binnenmaas overtuigend kampioen na 6 – 0 winst in Geervliet

7 Min Read
Bij aankomst in Maasdam vierden de spelers samen met supporters nog tot in de late uurtjes een feestje in de kantine van de club in Maasdam - Foto FC Binnenmaas

Geervliet – FC Binnenmaas is afgelopen zaterdag in Geervliet op overtuigende wijze kampioen van de 3e klasse D geworden. De uitwedstrijd tegen GHVV’13 werd door de Campina formatie van trainer Fop Gouman met maar liefst 6-0 gewonnen. Niet alleen de uitslag van deze wedstrijd is overtuigend. Nog overtuigender is dat FC Binnenmaas dit heeft gedaan met nog 3 competitiewedstrijden te gaan en met 11 punten voorsprong. Dat kun je wel stellen: afgetekend kampioen!

Binnenmaas maakte al heel snel duidelijk dat men deze middag kampioen wilde worden. Na ongeveer één minuut was het al 0-1 voor Binnenmaas. Richard v.d. Wilt stuurde Sven Post diep, deze zette de bal voor op Riccardo Wijsbroek, die vervolgens de bal tegen de touwen joeg. Twee minuten later een fraaie combinatie tussen Lars Brinkman en Riccardo Wijsbroek. De afronding werd op het laatste moment onderschept door een verdediger van GHVV, die hiermee een verdere voorsprong voorkwam. Weer twee minuten later een voorzet van Riccardo Wijsbroek op Michael Mathilda, zijn kopbal werd echter gestopt door keeper Erwin van Trigt. In de 15 minuut kreeg GHVV zijn eerste kans. Een corner van Jordi Breestraat werd door Clifford Robinson over het doel gekopt. Twee minuten daarna wederom een mooie aanvalscombinatie, dit keer van Lars Brinkman en Michael Mathilda. Ook deze keer werd de afronding door een verdediger van GHVV op het laatste moment onderschept. Eén minuut later was het keeper Erwin van Trigt die redding bracht door een kopbal van John Maijers te stoppen. In de 20e minuut trad Ralph van der Giesen in de defensie van Binnenmaas goed op door een schot van GHVV speler Brian van Dam te blokken. Drie minuten later een uittrap van keeper Thijs Botterhuis, deze werd doorgekopt door Riccardo Wijsbroek, hierdoor kwam Sven Post alleen voor de keeper, deze schoot de bal over de keeper in het doel van GHVV, 0-2.
Het feest langs de lijn en op de tribune van de vele supporters die FC Binnenmaas vergezelde werd twee minuten later nog groter. Een schitterende crosspass van Riccardo Wijsbroek bereikte Sven Post, deze gaf de bal voor op Jannick v.d. Laan, die fraai afrondde, 0-3. In de 33e minuut kon Riccardo Wijsbroek net niet bij een voorzet van Michael Mathilda, was dit wel het geval geweest, dan had dit wellicht 0-4 geweest. Eén minuut later werd het bijna alsnog 0-4. Een afstandsschot (van ongeveer 30 á 35 meter) van Riccardo Wijsbroek werd net voor de doellijn van GHVV door Jelle v.d. Graaf weggewerkt. Het laatste wapenfeit in de 1ehelft was een schot van GHVV speler Morris Gelderland. Dit schot was echter een prooi voor keeper Thijs Botterhuis. Rust 0-3.

Na rust was de eerste kans voor GHVV. Dit was in de 47e minuut een schot van Jelle Wolters. Door goed ingrijpen van Ralph v.d. Giessen werd dit schot onschadelijk gemaakt. In de 49e minuut een overduidelijke overtreding in het strafschopgebied van GHVV op Lars Brinkman. Tot ieders verbazing gaf scheidsrechter Van Berg echter geen strafschop. In de 51e  minuut ging een schot van Jannick v.d. Laan net naast het doel van GHVV. Vier minuten later schoot Jannick wederom op doel. Ditmaal voorkwam de onderkant van de lat dat het 0-4 werd. Eén minuut later werd een inzet van Daan Leggedoor geblokt door een verdediger, hierdoor belandde de bal net naast het doel. In de 57e minuut zorgde Daan Leggedoor vanuit een voorzet van Sven Post alsnog voor 0-4. In dezelfde minuut belandde een kopbal van GHVV speler Brian van Dam naast het doel van Binnenmaas. Twee minuten later ging een bal van Daan Leggedoor op aangeven van Lars Brinkman naast het doel van GHVV. Een paar minuten daarna bracht GHVV keeper Erwin van Trigt tot twee keer toe met zijn benen vlak voor de doellijn redding. De eerste keer was dit na een inzet van Michael Mathilda en de tweede keer na een inzet van Sven Post. In de 65e minuut schoot Brian van Dam namens GHVV de bal over het doel van Binnenmaas. Kort daarop waren er 3 kansen in een kort tijdbestek voor Binnenmaas. Eerst ging een schot van Daan Leggedoor over, daarna werd een schot van Sven Post geblokt en vervolgens verdween een schot van Jannick v.d. Laan over het doel. In de 75e minuut was het Michael Mathilda die net over het doel van  GHVV schoot. In de 81e minuut ging Lars Brinkman alleen op keeper Erwin van Trigt af. Met een overtreding in het strafschopgebied stelde van Trigt de 0-5 voor Binnenmaas nog even uit. Ditmaal  wees scheidsrechter Van den Berg namelijk wel naar de stip. Zoals gewoonlijk nam aanvoerder John Maijers de penalty. En ook zoals gewoonlijk schoot hij de bal binnen, 0-5. In de 84e minuut ging een goede voorzet van Sven Post net voorlangs het doel van GHVV. In dit geval  was er geen aanvaller op tijd bij de bal (wat in deze wedstrijd uitzonderlijk was) om de 0-6 binnen te schieten. Toch werd het twee minuten later alsnog 0-6. Op aangeven van Sven Post, passeerde Lars Brinkman de keeper en scoorde 0-6. Dit was tevens de eindstand. Het dik verdiende kampioenschap en de promotie was hiermee een feit.

De stand bovenaan is nu (na 23 wedstrijden) als volgt: 1e FC Binnenmaas 57 punten, 2e OVV 46 punten, 3e Rozenburg 46 punten, 4e Oud- Beijerland 45, 5e ’s Gravendeel 37 punten.
Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas vanwege Koningsdag niet. Op 4 mei een vriendschappelijke wedstrijd, tegenstander nog niet bekend.

Op zaterdag 11 mei speelt FC Binnenmaas zijn eerstvolgende competitiewedstrijd thuis tegen Piershil, aanvang 14.30 uur.