Koen de Koning en Thomas van Gilst van SHO naar ZBVH

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

In navolging van Alec, Boaz en Dave heeft ZBVH zich met nog twee talentvolle spelers weten te versterken. Vanaf komend seizoen zullen Koen de Koning en Thomas van Gilstnamelijk aansluiten bij de selectie hoofdtrainer Rene Milot.

Koen de Koning is 23 jaar en woont in Rotterdam, maar komt uit Oud-Beijerland waar hij uitgekomen is voor de hoogste jeugdteams van SHO. Aangezien hij graag uit wil komen voor een eerste elftal, maakt Koen na tien jaar voor SHO gespeeld te hebben de overstap naar ZBVH. Bij ZBVH zal hij de kans krijgen om zich in het eerste elftal te bewijzen.

Koen is een aanvaller en nam de afgelopen seizoenen als spits de doelpunten voor zijn rekening in SHO 3. Zijn ambitie is om eerste spits van ZBVH te worden en door middel vangoals en assist bij te dragen aan promotie naar de 3e klasse. Koen is gedreven om zijn ambities bij ZBVH waar te maken heeft enorm veel zin in het nieuwe seizoen.  

Thomas van Gilst is eveneens 23 jaar en speelt vanaf kleins af aan bij SHO. Ook hij is uitgekomen voor de hoogste jeugdteams van SHO. Als senior is Thomas met name uitgekomen in de 2e reserveklasse met SHO 3, maar als links- en rechtsbuiten heeft hij ook zijn wedstrijden meegepikt in SHO 2. Na zijn hele leven bij SHO gespeeld te hebben, gaat hij net als Koen graag de uitdaging aan om de overstap te maken naar een eerste elftal.

Nadat hij door ZBVH benaderd was en Rene Milot de doelen voor komend seizoen kenbaar had gemaakt, was de keus voor Thomas snel gemaakt. Des te meer omdat hij deze nieuwe uitdaging samen met zijn huidige teamgenoten Dave Kooij en Koen de Koning aan kan gaan. Daarnaast kent hij ook meerdere spelers uit het huidige eerste elftal. Thomas zijn ambitie is om een basisplek af te dwingen in de aanval en ZBVH te helpen naar de 3e klasse te promoveren. Thomas kijkt uit naar volgend seizoen en is zeer gemotiveerd om er samen met de andere spelers een mooi voetbalseizoen van te maken.

Met de komst van Koen en Thomas begint de selectie van ZBVH steeds meer vorm te krijgen. Hoofdtrainer Rene Milot is blij met de aanvulling van zijn selectie en kijkt er naar uit om komend seizoen met alle talentvolle spelers aan de slag te gaan.
De afgelopen seizoenen zijn immers meerdere voormalig jeugdexponenten van ZBVH of andere talentvolle spelers aangesloten bij ZBVH en doorgebroken in het eerste elftal. Het merendeel van deze spelers heeft een vaste basisplaats afgedwongen of is zelfs toe zijn aan een volgende stap, zoals topscorer Wessel Schouwink, die naar NSVV vertrekt.  

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren