Ventura Sport opent nieuwe velden met overwinning

STRIJEN – Ventura Sport hervatte afgelopen zaterdag de veldcompetitie met een 14-7 overwinning op het Rotterdamse Thor. Dat zorgde voor een passende afsluiting van een feestelijk dag waarop de nieuwe kunstgrasvelden van de Strijense vereniging officieel werden geopend.

Een feestelijke voorstelling werd de wedstrijd helaas niet. Thor kiest bij voorkeur voor een vorm van afbraakkorfbal waarbij het tempo laag wordt gehouden en veel fysieke duels worden gezocht. Ventura was in de eerste helft niet bij machte om hier voldoende beweging, tempo en beleving tegenover te zetten, waardoor de zeer matige eerste helft eindigde met een 5-2 voorsprong voor de Strijenaren.

In de tweede helft deed Ventura er gelukkig nadrukkelijk een schepje bovenop en dat zorgde voor wat meer energie en tempo in de wedstrijd. Hierdoor vielen de doelpunten ook makkelijker, onder andere dankzij 3 treffers van Marlissa Seton die daarin nadrukkelijk het voorbeeld gaf aan haar teamgenoten. De wedstrijd eindigde met een duidelijke 14-7 overwinning voor Ventura.

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Marlissa Seton 3x, Siebe Buitendijk 3x, Leanne Brugts 2x, Marlijn Schaap 2x, Arco Dalm 1x, Arnold in ’t Veld 1x, Lennert Leunis 1x, Jurrian Quist 1x.

8. Skv 8-1

Vanwege Koningsdag en de meivakantie ligt de competitie 2 weken stil. Op zaterdag 11 mei is de eerstvolgende wedstrijd voor Ventura Sport, op bezoek bij Olympia in Spijkenisse. Aanvang 15:30 uur.