Het is wel fris maar zaterdag 4 mei is de Naakt Tuinieren Dag 2019

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Loesje

REGIO –  Traditiegetrouw staat de eerste zaterdag van mei ( dit jaar zaterdag 4 mei ) in het teken van de Naakt Tuinieren Dag. Op World Naked Gardening Day wordt iedereen aangemoedigd om een aandeel op te pakken in het onderhouden van het groen op deze wereld. Het is een leuke manier om iets goed te doen voor het milieu. En het herinnert ons eraan dat wij ook zelf onderdeel uitmaken van die natuur, aldus de initiatiefnemers uit Amerika. Meer info over deze dag kan je vinden op WikiPedia 

Voordat je uit de kleren gaat  is het wel verstandig om te kijken of de  buren het niet kunnen zien. Want naakt tuinieren is namelijk niet overal toegestaan. In de eigen tuin is het in principe toegestaan, maar dan wel alleen als de buren het niet kunnen zien. Stappen de buren naar de Politie dan kan je toch een proces verbaal krijgen.

Wat kan je aanpakken in Mei in de tuin ?

In mei staan genoeg klussen op de rol voor de tuin. Bemest je gazon, snoei de groenblijvende hagen of zaai wat verse papaver, vlijtige liesjes en leeuwenbekjes. Heb je een balkon? Dan kun jij je bloembakken of hanging baskets bijwerken. Of wat dacht je van een moestuinbak vol geurige kruiden of plukfruit? Kijk wel uit met wespen en brandnetels want dat voelt natuurlijk niet zo fijn

Weersvoorspellingen

Volgens de website weeronline.nl wordt het zaterdag een frisse dag, waarbij de temperatuur nauwelijks boven de 10 graden zal komen. Maar af en toe zal de zon zich toch wel laten zien. En echte die-hards pakken dan hun tuingereedschap en gaan gewoon de tuin in… Het advies is wel niet te lang te gaan tuinieren want straks vat je nog kou!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren